Sanatatea ta / Tratamente »

Ce facem pentru a nu ajunge la ulcer!

Autor: A.C. | 13 February, 17:20 | 0 comentarii

Două afecțiuni gastro-instestinale care afectează stomacul, destul de des întâlnite în rândul populației, sunt adeseori confundate între ele. Însă, fiecare are caracteristici diferite care te ajută să le diferențiezi.


Gastrita se manifestă prin arsuri la stomac, indigestie sau prin senzația permanentă de foame, chiar după mesele sățioase. Printre cauzele care provoacă apariția acesteia se numără cantitatea prea mare de suc gastric secretată în timpul digestiei, consumul de alcool în exces, administrarea medicamentelor antiinflamatoare sau stresul.

Ulcerul se poate declanșa în urma infectării cu bacteria Helicobacter pylori. Alte cauze pot fi reprezentate de administrarea medicamentelor iritante, precum aspirina, ibuprofenul și diclofenacul, sau a pastilelor destinate tratării osteoartritei.

”Atât stilul de viață cât și alimentația ne ajută să nu ajungem la ulcer. Este o combinație de factori. Sunt obligatorii trei mese pe zi. Alcoolul, fumatul, cafeaua, dar și condimentele pot favoriza apariția ulcerului. Cafeaua consumată pe stomacul gol nu este benefică pentru stomac. Gastrita este o inflamație a mucoasei, iar ulcerul este leziunea mucoasei gastrice.

Durerea în capul pieptului, greața, senzația de vomă, balonarea după masă pot indica o gastrită. La ulcer simptomatologia este mult mai zgomotoasă. Helicobater pylori este o bacterie care netratată duce la ulcer. 25% dintre bolnavii de ulcer au această bacterie în sânge”, a spus medicul chirurg Bogdan Safta, la Antena 3.

”Atenție! O gastrită netratată poate duce la ulcer” a mai adăugat medicul. 

 

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »