Sanatatea ta / Tratamente »

Ce este sindromul ovarelor polichistice și cum ne dăm seama dacă suferim de așa ceva

Autor: A.C. | 02 October, 17:00 | 0 comentarii

Dereglările hormonale ale organismului sunt semnalate de diferite simptome pe care este indicat să nu le ignori. Sindromul ovarelor polichistice poate prezenta un singur simptom la debut, urmat de altele care ar trebui să te convingă să te prezinți la medicul specialist pentru un consult amănunțit. 


Această afecțiune apare odată cu apariția unor chisturi de dimensiuni mici la nivelul ovarelor. Căptușeala acestora începe să se îngroașe. Deși tinde să apară mai ales în perioada adolescenței, sindromul ovarelor polichistice se poate dezvolta oricând în perioada de reproducere.

Acnee, ten gras, mătreață, pete pe piele, creștere în greutate, depresie, infertilitate, sunt doar câteva din problemele de sănătate ce pot apărea femeilor. Totul ar putea fi din cauza sindromul ovarelor micropolichistice.

”Toamna coșurile explodează cu forță. Pe de o parte din cauza schimbării stării de hidratare cutanată, pe de altă parte din cauza schimbării obiceiurilor alimentare și ale vieții de zi cu zi și nu în ultimul rând, din cauza persistenței cauzelor interne.  Uneori, cremele nu sunt suficiente pentru rezolvarea cu totul a afecțiunii în sine și va trebui ca medicul dermatolog să ceară ajutorul medicului ginecolog sau endocrinolog. Dacă constatăm că ne cade părul sau dimpotrivă, creșterea părului în zone nedorite pentru femei este cu atât mai important să ne gândim la factorul ginecologic sau hormonal” spune Viviana Iordache, medic dermatolog, la Antena1. 

”Sindromul ovarelor micropolichistice este o afecțiune care afectează întreg organismul și se manifestă printr-un dezechilibru hormonal. Aceste femei prezintă foarte mulți foliculi la nivelul ovarelor, dar nu au capacitatea de a se matura și de a produce ovulația. Acest sindrom se declanșează de obicei odată cu intrarea la pubertate, deci la fete foarte tinere și se manifestă prin lipsa menstruației sau acnee, dar poate să apară și la 30-35 de ani odată cu creșterea bruscă în greutate, iar femeile care nu au menstruație pot avea infertilitate prin lipsa ovulației. Tratamentul se concentrează pe simptomatologie. Scăderea în greutate poate duce la reinstalarea menstruației și a ovulației și femeile să devină din nou fertile. Femeile care vor un bebeluș trebuie să facă un tratament de stimulare ovariană sau inseminare sau fertilizare in vitro. Doar în cazuri foarte grave se ajunge la tratament chirurgical” a adăugat doctorul Erna Stoian, medic obstetică-ginecologie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »