Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce este şi de ce apare gingivita

Autor: Raisa Cristea | 09 February, 16:05 | 2 comentarii

Gingivita este o inflamaţie a gingiilor care poate avea diferite cauze. Lăsată netratată, poate duce la periodontită, putând afecta osul maxilarului şi ţesuturile.


Simptomele bolii

Gingivita se manifestă prin înroşirea gingiilor, sângerări gingivale, mâncărimi locale, chiar umflarea gingiilor. Când ne spălăm pe dinţi gingiile pot deveni chiar dureroase.

Gingivita poate să apară la orice vârstă, însă sunt mai predispuşi vârstnicii. De asemenea, există o predispoziţie mai mare în rândul bărbaţilor.

Cauzele gingivitei

De cele mai multe ori, gingivita are drept cauză o igienă dentară precară, care favorizează apariţia plăcii bacteriene. De asemenea, există factori care pot favoriza gingivita, şi anume fumatul, anumite medicamente recomadate în cazul unor afecţiuni. Poate apărea, de asemenea, la persoanele care suferă de diabet, de afecţiuni hormonale sau de leucemie.

Cum să previi afecţiunea

Cel mai simplu și mai eficient mod de prevenire a acestei afecţiuni este periajul în mod regulat, de cel puțin 2 ori pe zi, pentru a elimina placa bacteriană. Pentru eficiență, poate fi folosit o pasta de dinti de fluor. Este utilă şi folosirea apei de gură, cât şi a aţei dentare, pentru eliminarea bacteriilor.

Este necesar un consult la medicul dentist cel puţin o dată pe an. O dietă echilibrată, care nu se bazează pe dulciuri şi alimente care conţin acizi poate preveni apariția anumitor boli dentare, cum ar fi gingivita.

Un periaj corect durează aproximativ 2 minute. Pentru o mai bună igienă orală, folosește o perie de dinţi electrice.

Este importantă diagnosticarea şi tratarea gingivitei, pentru că pot exista situaţii în care să favorizeze apariţia parodontozei, afecţiune gravă, care poate duce chiar la pierderea danturii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Marioara | 09 February 2017, 20:05
Lucru acasa, nou in 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: [email protected] com
2 Postat de: Ala | 01 March 2017, 20:49
O solutie foarte buna este Trachisan pastille sau solutie pentru gargara. Incercati si nu veti regret. Eu am incercat la recomandarea medicului si am fost foarte multumita
Adauga un comentariu »