Stil de viata&dieta / Diete »

Ce este dieta alcalină!

Autor: A.C. | 28 September, 12:05 | 0 comentarii

Dieta alcalină pare a fi un remediu împotriva tuturor problemelor: planul promite să repare de la tulburări de somn până la pielea cu probleme și chiar să ajute la scăderea în greutate. Premisa de bază a dietei este consumul alimentelor care au doar un conținut scăzut de acid, altfel cunoscute și ca produse alcaline. O dietă normală are în general aciditatea ridicată.


Oamenii au un PH al sângelui de aproximativ 7,35. Acest program este construit pe convingerea că un consum de alimente cu o aciditate mai mare, de exemplu, cu un PH de la zero la șapte, elimină acest echilibru și provoacă tot felul de probleme de sănătate, inclusiv cancer, leziuni renale sau artrită. 

Alimentele obișnuite cu o aciditate ridicată includ carnea, laptele, ouăle, alcoolul și cafeaua. Alegerile alcaline, de cealaltă parte, includ legume proaspete, grăsimile sănătoase, cereale integrale și fructe cu conținut scăzut de zahăr.  

Aceste afirmații par totuși prea bune ca să fie adevărate, așa că nuriționistul Luri Wright a declarat pentru Women's Health: "Alimentele pe care le consumi nu afectează PH-ul sângelui". Medicul declară cu tărie faptul că organismul uman este perfect capabil să își balanseze singur PH-ul, prin rinichi, plămâni și sânge.  

În ciuda efectului limitat al dietei alcaline asupra PH-ului real al sângelui, nutriționistul consideră că indicațiile acestei diete sunt de fapt menite spre o alimentație mai variată, din toate punctele de vedere: „O dietă plină de fructe, legume și carbohidraților complecși s-a dovedit a fi foarte sănătoasă pentru controlul greutății și a bolilor de inimă ", explică ea. 

În sfârșit, aceasta menționează că în ciuda faptului că nu există dovezi clare care să dovedească legătura dintre PH-ul corpului și dietă, o alimentație variată, cu o concentrație mare de fructe, legume și carbohidrați complecși poate cu siguranță preveni bolile și ajuta mult sănătatea.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »