Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce efecte poate avea stresul asupra organismului

Autor: Cristina Popescu | 01 April, 15:10 | 4 comentarii

Asociem deseori stresul cu impactul lui negativ asupra sănătății. În urma studiilor realizate de-a lungul timpului, oamenii de știință au conceput o listă a consecințelor pe care le poate avea stresul asupra organismului. Noi îți spunem doar câteva dintre ele!


Știai că pierzi 1% în înălțime din momentul trezirii până când adormi din nou? Însă, din cauza stresului de la locul de muncă, această discrepanță este chiar mai mare în timpul zilelor lucrătoare, arată un studiu elvețian.

Care să fie explicația? Atunci când te afli în poziție verticală, forța gravitațională și mișcările forțează eliminarea unui lichid dintre vertebrele coloanei, în timp ce stresul creează o tensiune musculară în umeri și spate.

Ce efecte poate avea stresul asupra organismului: țiuit în urechi

Un alt studiu arată că bărbații sunt cu 39% mai predispuși să experimenteze pierderi de auz sau așa-numita senzație de țiuit în urechi atunci când se confruntă cu situațiile stresante.

Ce efecte poate avea stresul asupra organismului: mâncărimi ale pielii

Potrivit unui studiu japonez, efectuat pe un lot de peste 2.000 de persoane, s-a descoperit că cei care suferă de mâncărimi cronice (fără să sufere de vreo altă boală) sunt de două ori mai stresați decât ceilalți.

Anxietatea și situațiile tensionate agravează dermatitele, eczemele și psoriazisul. Stresul activează anumite fibre nervoase și astfel, ia naștere senzația de mâncărime.

Ce efecte poate avea stresul asupra organismului: micșorarea creierului

Potrivit unui studiu al Universității Yale, stresul cotidian poate provoca micșorarea unor părți importante din creierului. Cercetătorii au observat micșorări ale materiei cenușii în zone ale creierului care controlează funcțiile psihologice și emoționale în cazul indivizilor stresați.

Ce efecte poate avea stresul asupra organismului: probleme digestive

Sistemul gastrointestinal este foarte sensibil la hormonii stresului precum cortizolul. Este posibil, așadar, să te confrunți cu stări de greață, arsuri, crampe abdominale, diaree sau constipație.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gina | 01 April 2015, 19:01
Cautam colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber intr-un proiect unic la nivel mondial.Oferim contract de comision.Pentru detalii trimiteti textul PROIECT la adresa de email [email protected]
2 Postat de: Stefan | 01 April 2015, 20:14
Am constatat clar că eliminarea emoţiilor negative este esenţială pentru a obţine sănătate, fericire, libertate şi prosperitate de lungă durată. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email
[email protected]
3 Postat de: Eliza | 01 April 2015, 22:59
Majoritatea oamenilor care nu reuşesc să acumuleze suficienţi bani pentru a duce viaţa pe care şi-o doresc sunt cei care se lasă cel mai uşor influenţaţi de opiniile celor din jurul lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
4 Postat de: Ana Mirea | 02 April 2015, 11:18
Ai grija, daca nu auzi e posibil sa cazi in depresie si sa te simti stresat. Te asteptam la Audionova pentru testarea auzului.
Ana Mirea
clinica Audionova
Adauga un comentariu »