Sanatatea ta / Tratamente »

Ce efecte are alergia la ambrozie asupra corpului! Să nu faceți niciodată asta

Autor: A.C. | 13 September, 12:35 | 0 comentarii

Cel mai eficient tratament pentru alergia la ambrozie este cel de desensibilizare. Din păcate, un astfel de tratament durează și nu are rezultat pozitiv pentru toți cei care îl urmează.


Până la ora actuală nu există nicăieri în lume un medicament care să ne vindece în câteva zile sau săptămâni de alergie, fie că este vorba de alergie la ambrozie sau alt tip de alergie. 

Doctorul Monica Schifirneț, medic alergolog, a explicat la Antena 1 care sunt efectele acestei alergii asupra corpului.

”Această alergie este o boală ”modernă”. E o buruiană care se tot înmulțește. Este o plantă toxică pentru sănătate care provoacă alergii. Este predominantă în august, septembrie mai ales în zona de câmpie cum este Bucureștiul. Afectează grav sănătatea, calitatea vieții mai ales. Două luni omul este cu nasul înfundat, curg ochii, strănută excesiv și apare și criza de astm bronșic (tușit și respirat greu, mai ales noaptea).  Pacienții vin după o lună de simptome și își dau seama că nu este răceală ci alergie.

Este foarte important ca oamenii să meargă la alergolog pentru a se testa și pentru a vedea la ce sunt alergici. Tratamentul trebuie început înainte cu cel puțin 2-3 luni. Sunt niște picături care se pun sub limbă, se țin două minute apoi se înghit, este de fapt o imunoterapie. Se începe în mai-iunie și se ia zilnic, inclusiv în perioada polenului. Se repetă minimum 3-5 sezoane la rând. Nu toată lumea răspunde la acest tratament, ține de fiecare persoană.  Alergia nu se tratează cu antibiotic decât dacă se transformă în infecție”. 

”Această alergie este foarte rebelă la tratament. Netratată corect, mai ales la copii, alergia la ambrozie poate să se transformă în astm bronșic. În contact cu pielea, acest polen poate produce o alergie cutanată manifestată prin roșeață și umflături” a explicat și Ruxandra Constantina, medic de familie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »