Viata sexuala / Boli venerice »

Ce boli se pot transmite prin sexul oral

Autor: A.C. | 29 October, 08:50 | 0 comentarii

Anumite boli pot fi contactate și prin sexul oral neprotejat. 


Înainte de o partida de amor, partenerii trebuie să fie conștienți la ce riscuri se expun. De altfel, cele mai recente studii afirmp că că sexul oral poate avea urmări grave asupra sănătăţii. Anumite boli şi virusuri ce pot fi contractate prin intermediul actului sexual oral pot avea efect dăunător nu numai asupra sănătăţii fizice, ci şi a celei psihice. Însă toate aceste situaţii pot fi evitate dacă actul sexul este unul protejat.

Așadar, află de mai jos ce urmări grave poate aduce sexul oral neprotejat: 

 HIV

Specialiștii susțin că s-au întâlnit multe cazuri în care virusul HIV a fost contactat prin sexul oral. Virusul poate fi transmis prin lichidul seminal și poate intrăaîn contact cu sângele din zona gingiilor, în cazul în care partenerul are gingiile mai sensibile sau chiar o rană in gură.

HPV și virusul hepatic

Papilloma virus, sau virusul HPV, poate fi și el transmis prin sexul oral. Virusul se transmite atunci când unul dintre parteneri suferă de veruci genitale, un fel de negi. Partenerii trebuie să aibă grijă și atunci când suferă de gonoree, chlamydia, fie virusul hepatic B sau C. Chiar și sifilisul poate fi transmis prin sex oral.

Sfat: Partenerii trebuie să fie cu atât mai precauţi deoarece o mare parte dintre infecţiile ce pot fi transmise prin sexul oral nu se manifestă imediat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »