Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic

Autor: Alexandra Tudor | 17 August, 14:25 | 3 comentarii

Cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar poate fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm. Aflam in acest articol ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic.


Astăzi tot mai multe persoane se plâng de apariția cearcănelor, a feței căzute și a privirii omului obosit. Stress-ul și alergătura de zi cu zi nu ne mai permit îngrijirea ca la carte și nici odihna adevărată. Cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar poate fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm.

Cearcănele au la bază procesul de oxidare a hemoglobinei, prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse, de aceea apar zone negre-albăstrui acolo unde pielea este mai subțire, adică sub ochi. Foarte posibil ca acest proces să se întâmple și în alte zone, dar sub ochi se vede cel mai bine ruperea capilarelor.

Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic – circulația sângelui deficitară

Cearcănele mai mari și de culoare mai închisă apar, de regulă, la persoanele cu pielea mai închisă la culoare, acest fapt datorându-se excesului de melanină. Persoanele care au așa-zisele pungi sub ochi, trebuie să știe că acestea apar în cazul unei circulații deficitare de sânge sau din cauza retenției de apă. Oricum, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea de sub ochi se subțiază și mai mult și este posibil să apară cearcănele mai accentuat.

Atunci când cearcănele apar din cauza retenției de apă, trebuie avut în vedere consumul excesiv de sare, tabagismul și alte obiceiuri nesănătoase care duc, în timp, la boli cardiace, boli ale glandei tiroide sau boli de ficat și rinichi. Mare atenția și la nasul veșnic înfundat, căci venele care drenează din ochi în nas se pot dilata și umple cu lichid care capătă o culoare închisă.

Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic – anemie sau afecțiuni pulmonare

În funcție de culoarea care predomină la cearcăne, acestea pot ascunde anumite boli. Culoarea cenușie a cearcănelor pot ascunde o anemie sau afecțiune sistemică asociată cu stress și oboseală. Culoarea albastră ascunde o circulație foarte proastă, semn al unor posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare. Iar culoarea roșie trădează o vascularizare mare, ce este specifică persoanelor cu hipertensiune.

Lipsa de odihnă, consumul de alcool, tutun, cafea și dulciuri suprasolicită glandele suprarenale și pot duce la umflarea feței. De asemenea consumul excesiv de făină și alte făinoase produc îmbătrânirea prematură a pielii.
Pentru a te menține cât mai în formă, ai grijă să dormi 8 ore pe noapte, să bei apă pe tot parcursul zilei, să ai o dietă cât mai sănătoasă și echilibrată, fără prea mult exces de carne. Vitamina B3 este foarte bună pentru strălucirea feței și îndepărtarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Vitamina C este la fel de importantă pentru un ten fără cearcăne. Poți prepara suc de castravete cu zeamă de lămâie, pe care să o aplici o dată pe săptămână.

Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcănelor. În plus, renunțarea la fumat, alcool și alte obiceiuri îmbunătățește rapid zona de sub ochi. Seara, înainte de culcare, folosește ulei de migdale sau de măsline pentru a hidrata fața și a păstra elasticitatea pielii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 16 April 2015, 16:16
Susţineţi-vă scopurile şi planurile cu perseverenţă şi hotărâre. Nu luaţi niciodată în considerare posibilitatea eşecului. Niciodată să nu vă gândiţi că aţi putea renunţa. Hotărâţi să staţi pe poziţie, indiferent ce s-ar întâmpla. Si, atâta vreme cât veţi refuza să renunţaţi, veţi avea succes, în cele din urmă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email
[email protected]
2 Postat de: Andrei | 18 April 2015, 12:41
OFERTA DE LUCRU DE SERIOZITATE MAXIMA! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Elena | 19 August 2015, 00:36
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email [email protected]
Adauga un comentariu »