Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce beneficii are rodia

Autor: Cristina Popescu | 24 July, 13:10 | 1 comentariu

Rodiul se numără printre arborii binecuvântați, fiind deseori specificat și în Biblie, iar rodia este un semn al prosperității și frumuseții. Obrajii fecioarelor au fost de multe ori asemănate cu rodia în două, obraji rumeniți sănătoși. Acolo unde crește rodiul, pământul este binecuvântat și totul în jur este frumos. Această descriere ne poate da câteva indicii despre beneficiile rodiei în alimentație.


Beneficiile consumului de rodie - previne îmbătrânirea

Pe lângă acțiunile ei antibacteriene și antivirale, rodia are numeroase beneficii. Datorită conținutului bogat în zaharuri, acid citric, malic, vitamina C, taninuri și alte vitamine, rodia previne îmbătrânirea, contribuind la reducerea semnificativă a deteriorării celulelor creierului, mușchilor și pielii. Așadar, rodia te ține mai mult timp tânăr, arătos și sănătos.

Beneficiile consumului de rodie - bune pentru rinichi

Medicina tradițională indiană recomandă semințele de rodii, pisate și amestecate cu lapte, pentru dizolvarea microcalculilor renali, dar de altă natură decât cea oxalică. Deci rodia poate vindeca anumite afecțiuni ale rinichilor.

Beneficiile consumului de rodie - omoară paraziți intestinali (tenia)

Florile de rodii sunt utile în dizenterie, dureri de stomac și tuse, fiind un aliment ce nu trebuie să lipsească în răceli sau scăderea sistemului imunitar.

Frunzele, florile și semințele au, în amestec, acțiune vermifugă. Rodia conține o substanță numită pelletierină, care ajută la omorârea unor paraziți intestinali, precum tenia (Taenia serrata), Ascaris sau Anky lostoma. În astfel de cazuri dozele trebuie recomandate de către un medic.

Beneficiile consumului de rodie - bună pentru boli de inimă

Fructele, dulci-acrișoare și extrem de răcoritoare, consumate așa cum sunt cât se poate de des, au efect astringent, cardiac și stomahic și pot calma anumite tipuri de febră. Se folosesc mai ales în prepararea șerbeturilor și siropurilor. De altfel, există inclusiv vin de rodii, extrem de sănătos, băut fără exces.   

După anumite studii, rodiile ajută la reglarea glicemiei și stopează înaintarea bolii Alzheimer. O echipă de specialiști americani au demonstrat că sucul de rodii reduce colesterolul și ajută în tratarea unor boli de inimă, fiind excelent în reducerea tensiunii arteriale.

Sucul de rodii este excelent pentru fertilitate, în tratarea osteoartritei, a hemoroizilor, dar și a anumitor tipuri de cancer, precum cancerul de prostată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Marcela | 24 July 2015, 14:21
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Adauga un comentariu »