Remedii naturiste / Terapii complementare »

Ce beneficii aduce sănătății aerul de munte

Autor: Rebeca Sotir | 24 June, 14:20 | 1 comentariu

Majoritatea persoanelor sunt încântate, şi pe bună dreptate, de vacanţa de vară petrecută la mare. Puţine persoane ştiu, însă, câte beneficii pot aduce câteva zile petrecute la munte.

Pe lângă relaxarea şi liniştea de care nu poţi beneficia pe litoral, vei fi surprins să afli că sănătatea ta va fi ameliorată.

De ajutor în caz de ulcer

Persoanelor care suferă de ulcer, gastrită hiperacidă, litiază bilară sau renală, le este recomandat să urce pe podişuri de 300-400 de m, până la 600-800 de m, în staţiuni precum Băile Herculane, Sovata, Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata sau Borsec. Aerul şi climatul montan ajută la reducerea durerilor şi arsurilor la stomac, iar crizele de litiază renală sau biliară vor avea o frecvenţă mai mică.

Te eliberează de stres

Frumuseţile decorului montan constituie cele mai eficiente mijloace de a te elibera de stres. Ceva mai plăcut, mai relaxant şi mai interesant decât să respiri aerul curat şi să admiri peisajele mirifice din staţiunile de la poalele munţilor nu poate exista.

Radiaţiile solare, adierea vântului şi vegetaţia montană îţi oferă trăiri unice, relaxare psihică şi destindere deplină. Aerul de aici are un efect calmant dacă eşti obosit, nervos, iritat.

Îmbunătăţeşte digestia

Aportul suplimentar de oxigen stimulează digestia şi restabileşte echilibrul endocrin, favorizând buna funcţionare a glandelor. Astfel, după câteva zile petrecute la munte şi vei observa o îmbunătăţire remarcabilă a digestiei tale.

Ameliorează anemiile

Plimbările montane aduc beneficii și pentru sistemul imunitar. Astfel, se vor observa îmbuntățățiri în cazul anemiilor ușoare, a afecţiunilor pulmonare, hipertiroidie sau convalescenţă. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale aerului este necesar un program de activitate fizică, cuprinzând alergări, mers zilnic pe jos (1-2 ore), gimnastică şi jocuri sportive.

Pe lângă toate aceste beneficii pe care le are asupra sănătăţii noastre, nu putem uita de nenumăratele activităţi pe care le putem practica şi toate peisajele minunate care ne pot face vacanţa une de neuitat.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Maria | 24 June 2015, 14:31
Exclusiv pentru cei care vor bani! Oferim tuturor cel mai nou sistem de colaborare part-time la domiciliu! Castiguri garantate prin contract de comision! Activitatea este usoara si relaxanta! Oamenii au inceput deja sa castige bani! Cereti chiar acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]


Adauga un comentariu »