Medicii raspund / Sarcina si copii »

Ce anestezie dentară e compatibilă cu alăptarea?

Autor: Daniela Purcaru | 08 December, 15:35 | 0 comentarii

„Sunt nevoită să fac o extracție de molar de minte și sunt in perioada în care alăptez. Ce anestezie mi se poate face fără a afecta copilul și pentru a nu-l înțărca? Am auzit că trebuie să evit adrenalina. Ce efecte poate avea asupra bebelușului. La cât timp după anestezie pot relua alăptarea?” - Ionela C., București.


„Cele mai multe studii de specialitate susțin că anestezia dentară nu afectează în niciun fel alăptarea. Substanțele anestezice folosite în stomatologie acționează doar la nivel local, iar cantitățile care pătrund în sânge, implicit în laptele matern, sunt nesemnificative.

Adrenalina este doar un adjuvant care se introduce în anestezicele dentare, având rolul de a produce o vasoconstricție locală, pentru ca substanța anestezică să rămână la locul dorit pentru un timp mai lung.

Multe anestezii nu conțin adrenalină, iar eficiența lor este totuși bună. Cu toate acestea, subliniez că nici adrenalina nu ar trebui să producă probleme deosebite în ceea ce privește alăptarea.

În orice caz, nu uitați să menționați că alăptați medicului chirurg care vă va efectua extracția. Cu siguranță acesta va ști să aleagă cea mai potrivită anestezie și să vă dea recomandările adecvate pe care să le urmați după efectuarea extracției.”

Dr. George Ghidrai, medic specialist medicină dentară

Găsești mai multe despre măsurile recomandate după efectuarea unei extracții AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »