Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce alimente alungă oboseala

Autor: Alexandra Tudor | 14 June, 14:05 | 0 comentarii
Te simţi obosit deşi tocmai ce ai terminat ceaşca aburindă de cafea? Vestea bună este că starea de moleşeală se reduce şi dacă incluzi în dietă anumite alimente ce au efect energizant asupra organismului. 

Consumă la micul dejun fulgi de ovăz

 
Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, te sfătuim să consumi un bol de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi în caz de dietă. În plus, pot completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.
 

Iaurtul, aliment energizant

 
Dacă seara înainte de culcare paharul de lapte este cel care ajută la instalarea somnului, pe parcursul zilei iaurtul este cel care oferă organsmului energie. Simplu sau cu fructe, la micul dejun sau ca gustare între mese, iaurtul conţine calciu şi proteine ce ajută la întărirea sistemului imunitar.
 

Cât mai multe fructe

 
Cu un conţinut ridicat de vitamine şi antioxidanţi, fructele sunt alegerea potrivită când vine vorba de o ,,doză” de energie. În special pentru faptul că pot fi păstrate uşor pentru perioade scurte de timp. Bananele, merele şi citricele poate reprezenta varianta ideală de desert energizant.
 

Oleaginoasele, de ajutor

 
Aceste snackuri conţin proteine, necesare pentru ca organismul să producă în mod natural energie. În plus, pot păstra senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi aduc organismului acizi graşi esenţiali, fibre şi antioxidanţi.
 

Combinaţie sigură: ardeiul gras şi humusul

 
Unele legume sunt de fapt o veritabilă sursă de energie. Datorită conţinutului bogat în carbohidraţi, fibre şi vitamine, ardeiul gras aduce nutrienţii necesari dietei zilnice. Iar humusul oferă proteinele necesare pentru a te menţine plin de energie.
 

Ce alte trucuri te ajută să te energizezi:

 
- hidratarea optimă a organismului
- odihna eficientă
- dietă sănătoasă
- apa termală (pulverizează şi te vei simţi mai revigorat)
- ceaiul verde etc.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »