Psiho / Tulburari de somn »

Cauze mai puțin știute ale insomniei

Autor: Daniela Purcaru | 03 May, 18:00 | 1 comentariu

Dacă nu poți să dormi, cu toate că încă nu te poți plânge de căldură, este posibil să fie de vină unul dintre factorii indicați în cele ce urmează!


Alergia la praf

Rinita alergică, sinuzita, astmul sau un tip de alergie te pot împiedica să dormi bine sau să adormi cu ușurință. Îți va fi cu atât mai greu să te odihnești dacă în cameră există factori care-ți agravează simptomele, cum ar fi acarienii prezenți în perne, pături, perne, saltele sau cearșafuri. Toate acestea trebuie schimbate și spălate cât mai des, iar salteaua ar fi bine să fie una hipoalergică, pentru a scădea riscul de alergii.

Temperatura camerei

Vei avea un somn mai odihnitor într-o cameră răcoroasă sau dacă te îmbraci mai lejer. Prin urmare, întredeschide geamul peste noapte sau caută pijamale mai subțiri.

Cafeina

După-amiaza, ți se pare că nu mai ai energie și bei o cafea sau un ceai negru? Cafeina te va face să mergi la culcare mai târziu sau să nu reușești să pui geană pe geană până după miezul nopții. Rezistă tentației sau alege o cafea decafeinizată sau un ceai din plante medicinale.

Citește și: Cele mai bune remedii pentru insomnie

Suprasolicitarea sistemului digestiv

Dacă ai ajuns târziu acasă și ai luat cina cu mai puțin de 2 ore înainte de culcare, nu-i de mirare că te chinui să adormi, te trezești des peste noapte sau n-ai un somn bun. Fă tot posibilul să nu iei masa de seară prea târziu și să nu mănânci prea mult sau măcar așteptă 2-3 ore înainte de a te așeza în pat.

Atenție!

În caz că bei ceva în timpul cinei sau până la trecerea a 20 de minute după masă, este posibil să ai tulburări de digestie, ca balonarea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:51
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »