Sanatatea ta / Ce te doare »

Cauze mai puțin cunoscute ale durerilor de spate!

Autor: A.C. | 12 February, 09:50 | 0 comentarii

Majoritatea oamenilor suferă de dureri de spate la un moment dat, însă cauzele pentru care acestea apar nu sunt mereu identificate corect. 


Uneori poate fi vorba de probleme de sănătate precum artrita, o leziune sau o întindere musculară, alteori motivul poate fi unul la care nici nu te-ai gândit și care ține de obiceiurile zilnice. Spre surprinderea multora, în spatele poziţiei incorecte pot fi şi probleme ale ochilor, dar şi ale danturii.

Există studii făcute care îmi arată mie că dacă o persoană are centrul de greutate deplasat în faţă, poate să prezinte dureri la nivelul gleznelor, la nivelul genunchilor, la nivelul şoldurilor, la nivelul spatelui de la nivel lombar, dorsal, cervical, iar la o persoană care are centrul de greutate deplasat posterior pe spate, prezintă mai ales dureri la nivel lombar. Acolo se accentuează durerile pentru o persoană care calcă cu tărie pe călcâie. Există o legătură între postură şi ocluzia dentară. O persoană care nu calcă OK pe dinţi modifică şi postura şi poate să dea dureri de cervicală” a explicat, la Digi 24, dr. Irina Dumitra-Gaiu, medic medicină sportivă și posturologie. 

Problemele mai ușoare, descoperite la timp, pot fi rezolvate cu exerciții de recuperare medicală, fizioterapie ori masaj terapeutic.

”Discopatia, lombalgia, spondiloza cervicală, este o paletă mare de categorie de diagnostice care actualmente se stabileşte nu numai la persoane vârstnice, la absolut toate persoanele active, indiferent de vârstă, începând cu 24-25 de ani. Masajele, indiferent cum se numesc, au efecte benefice datorită faptului că receptorii sunt excitaţi şi transmit altfel de impulsuri, astfel încât modulează starea de contractură musculară şi implicit durerea” a adăugat dr. Georgiana Tache - medic primar recuperare medicală. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »