Viata sexuala / Fertilitate »

Cauze ale infertilității pe care trebuie să le știi

Autor: Daniela Purcaru | 14 September, 14:55 | 42 comentarii

Dacă nu reușești să-ți îndeplinești visul de a deveni părinte, motivul poate fi printre cele ce urmează!


Infecțiile sau inflamațiile

Boala inflamatorie pelvină (anexita) se numără printre motivele pentru care este posibil să întâmpini dificultăți de avea un copil. Se manifestă prin dureri abdominale intense, inclusiv în timpul contactului sexual. Este o boală care poate duce la înfundarea trompelor uterine, ceea ce nu mai permite ovulelor să treacă spre uter.

O altă cauză este o infecție comună a aparatului reproducător feminin, care se transmite prin contact sexual: clamidioza. La baza declanșării acesteia stă bacteria Chlamydia trachomatis. O recunoști după următoarele simptome: menstruație neregulată, oboseală, dureri abdominale, usturimi la urinat. Infecția cronică a gâtului uterului (cervix) duce la reducerea calității mucusului din această zonă, ceea ce scade șansele unei sarcini.

Citește și: Cauzele anexitei cronice

Boli ale aparatului reproducător

Fibrom uterin

Un tip de tumoră necanceroasă, fibromul uterin este semnalat de dureri abia atunci când crește în dimensiuni. Sângerările anormale sau problemele apărute la urinare se numără și ele printre simptomele fibromului uterin din cauza căruia se poate ajunge la un avort spontan sau la complicații în timpul sarcinii ori nașterii.

Endometrioză

Atunci când celulele de pe pereții uterului se dezvoltă anormal, migrează în afara lui și provoacă dureri abdominale înaintea și în timpul menstruației, dureri în timpul actului sexual. Această afecțiune numită endometrioză influențează fertilitatea prin faptul că stimulează corpul să producă hormoni care afectează evoluția unei sarcini în perioada incipientă.

Sindrom al ovarului polichistic

Fertilitatea este influențată negativ în mare măsură de dezechilibrul hormonal, pentru că afectează însăși ovulația sau poate duce la avort spontan. Menstruațiile sunt mai rare și se asociază cu probleme ale tenului, depresie sau treceri bruște de la o stare la alta.

Oboseala și stresul

Dacă nu te odihnești îndeajuns, ai șanse mici să rămâi însărcinată, întrucât oboseala accentuată îți scade sistemul imunitar și te predispune la tot felul de infecții. În plus, privarea de somn te poate duce la anxietate, care e posibil să cauzeze tulburări de ciclu menstrual.

Stresul este și el incompatibil cu o sarcină. Atunci când organismul este supus unui grad crescut de stres, se eliberează un hormon numit adrenalină care semnalează corpului faptul că nu este un moment bun pentru concepție.

Te-ar mai putea interesa: Boli grave cauzate de stres

Greutatea corporală

Un stil de viață și o alimentație nesănătoase te împiedică să ai un copil. Femeile foarte slabe, dar și cele supraponderale au șanse reduse să rămână gravide sau poate dura peste un an până reușesc. Mai mult, este posibil să sufere  pe durata sarcinii de diabet gestațional sau să nască prematur.

Info

Și pierderea bruscă în greutate sau acumularea de kilograme pot să ducă la un dezechilibru hormonal și să afecteze ovulația, ceea ce împiedică instalarea sarcini, mai ales dacă este prima.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Aaronspiff | 19 September 2017, 06:03
buy viagra
2 Postat de: Charleslic | 19 September 2017, 06:09
anafranil ocd
3 Postat de: Aaronspiff | 19 September 2017, 08:06
Doxycycline Pharmacy Sale
4 Postat de: Michaelicota | 19 September 2017, 08:10
citalopram brain zaps allopurinol buy online antabuse without prescription
5 Postat de: Michaelicota | 19 September 2017, 08:28
buy lisinopril
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »