Stil de viata&dieta / Diete »

Cât de periculoase sunt de fapt curele de slăbire: ”Sunt forțate și nenaturale!”

Autor: A.C. | 28 December, 10:40 | 0 comentarii

Mulți dintre noi am încercat regimuri de slăbit, în speranța unui rezultat rapid. 


Din păcate, nu toate dietele sunt utile, iar cele mai multe dintre ele pot duce la dezechilibre majore și la probleme de sănătate. Un renumit medic explică de fapt de ce dietele nu trebuie urmate și că tot ce contează este de fapt un stil de viață sănătos.

”Curele de slăbire trebuie să respecte, în primul rând, o alimentație care, ca număr de calorii, să fie hipocalorică. Dar în același timp trebuie să asigure toate principiile alimentare necesare bunei funcționări a organismului. Adică trebuie să fie și aport de proteine, aport de hidrocarbonate și aportul de grăsimi necesare funcționării bune a organismului.

Omul este un mamifer omnivor, el trebuie să mănânce de toate. Și carne de vacă și carne de pasăre și grăsimi animale și grăsimi vegetale. Să aibă absolut tot aportul de vitamine, nu numai de proteine, lipide și hidrocarbonate. 

Regimurile acestea de slăbire care-ți impun să nu mănânci decât proteine sunt regimuri forțate și nenaturale. Una este să realizezi un raport hipocaloric, dar cu toate alimentele și toate mineralele și vitaminele necesare bunei funcționări a organismului și alta e să pui un regim din acesta.. să nu măncânci decât o dată pe zi sau doar ceva anume.

Astfel de regimuri sunt antimedicale și antifiziologice. Nutriționiștii buni și adevărați nu prescriu așa ceva. Am avut multe cazuri de pacienți care au avut probleme din cauza modului dezechilibrat în care vor să slăbească urgent. Slăbitul dintr-o dată sunt neconforme indicațiilor medicale. Sunt tot felul de regimuri.. cel mai bine e ca cei care sunt supraponderali sau obezi să meargă la un nutriționist care e specialistul ce poate recomanda și adapta regimul hipocaloric pentru fiecare pacient în parte”, a povestit medicul Alexandru Oproiu la Antena 3. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »