Familia ta / Discutii intre mamici »

Cât de importante sunt masajul și gimnastica pentru bebeluș

Autor: Alexandra Tudor | 31 May, 13:15 | 0 comentarii

Bebelușul învață mișcarea încă din burtică. După naștere, exercițiile fizice și masajul făcute cu regularitatea îl vor ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios și să doarmă mai bine.


Una dintre cele mai bune metode de a stimula și tonifia musculatura cepilului tău nou născut este gimnastica. Mai ales că el crește foarte repede, la apropae 4 luni după naștere, el se pregătește deja să meargă de a bușilea și apoi să facă primii lui pași.

Prin fiecare exercițiu pe care îl faci cu el îl ajuți să devină ami puternic și ami agil și tot odată să aibă poftă de mâncare și să doarmă mai bine.

Ajută la dezvoltarea motorie a bebelușului

Încă din burtică, bebelușul tău se află într-o continuă mișcare, aleatorie, pe care o face în mod involuntar. Specialiștii recomandă ca după vârsta de 4 luni să adopți un program de exerciții zilnice pe care să le faci cu bebe, deoarece până la vârsta de 4 luni acesta își tonifică musculatura gâtului și a spatelui pentru a fi pregătit să facă mai apoi mișcări mai ample.

Află cum să ai grijă de sănătatea ta orală AICI

Exercițiile pe care le faci cu el ajută la dezvoltarea mai rapidă a funcțiilor sale motorii și la menținerea sa în anumite poziții.
Gimnastica bebelusului trebuie să includă exerciții pentru toate segmenetele trupului, în felul acesta cel mic va putea trece mai ușor de la o etapă la alta până va începe să facă primii pași spre surprinderea ta firească de unul singur.

Contribuie la dezvoltarea sistemului nervos

Orice exercițiu alegi să faci cu el, îi va fi benefic pentru musculatura sa dar și pentru dezvoltarea sistemului nervos, ajutându-l astfel să treacă de la mișcările involuntare la cele coordonate, să dobândească un echilibru în poziția sa pentru ca mai apoi să zburde de unul singur.

O musculatură sănătoasă, bine inervată și irigată va contribui substanțial la un sistem imuitar puternic și o ageritate în derularea activităților sale.

Este foarte important ca aceste exerciții de gimnastică să fie combinate cu mișcări de masaj, deoarece ajută considerabil al îmbunătățirea circulației sangvine, a limfei și mai ales a organelor interne.

Practic, fiecare zi ste un nou prilej de a lucra împreună la stabilitatea sa emoțională și fizică.

Îmbină utilul cu plăcutul

Nu fă din gimnastica sa o corvoadă și nici nu te aștepta să stea drepți în timp ce tu îi faci mișcările de masaj. Alege să transpui toată munca ta într-o joacă plăcută pentru amândoi. Alege să socializezi cu bebelușul tău ca să asocieze gimnastica cu o activitate plăcută și în felul acesta să îi captezi mai mult atenția.

De la vârsta de 4 luni alege să faci zilnic cu el exerciții precum bicicleta, folosindu-i picioarele, rostogolitul pe o parte sau morișca cu brațele. Începe de la cele mai simple mișcări și crește treptat gradul de dificultate.

Chiar dacă tu ești cel care îi mișcă membrele, cu puțin exercițiu va învăța rapid mișcările și vei observa cum le va reproduce singur.

Un alt exercițiu extrem de eficient este cel în care îi îndepărtezi brațele de corp și i le apropii, exercițiu corespunzător pentru dezvoltarea flexibilității mâinilor și a coordonării lor.

Ridică-i alternativ câte o mână și un picior pentru a lucra concomitent toată musculatura sa fragilă.

Aceste exerciții sunt extrem de eficiente pentru a dezvolta mai ales musculatura trunchiului și pentru a căpăta forță lombară ca să poată să își susțină activitatea fizică de după.

Beneficiile mișcării

Ajută la reducerea agitației lui și stimulează digestiei, totodată fiind utilă și la înlăturarea colicilor care atât de multe bătăi de cap vă dau la amândoi. Mai mult de atât ajută la relaxarea și tonifierea musculaturii, la stimularea circulației sangvine și a imunității, îi crește posta de mâncare și îi creează o stare de siguranță și confort alături de tine.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »