Familia ta / Copii »

Cât de importantă este dieta sănătoasă când copilul are varicelă

Autor: Raluca Cocriș | 22 February, 14:03 | 0 comentarii

Ce mănâncă un copil cu varicelă este la fel de important ca măsura de a-l izola de copiii sănătoși. Dieta acestuia trebuie să se bazeze pe principiile unei alimentaţii sănătoase, fără mâncăruri grase, fără prăjeli, dulciuri şi sucuri carbogazoase.


În caz că nu știai, mâncarea consumată de copil nu trebuie să fie prea condimentată sau fierbinte, pentru a nu intensifica durerile cauzate de erupţiile de la nivelul gurii.

Varicela este o boală infectocontagioasă eruptivă, caracterizată prin erupții veziculare (similare cu arsurile) pe piele și, uneori, în gură. Prin urmare, alimentația copilului cu varicelă este influențată mult de simptomele bolii, de cele predominante.

Când are febră

În afară de bubițe pe corp, cel mic suferă și din pricina febrei? Fii calm și rămâi stăpân pe situație. Copilul cu temperatură mare are nevoie de multe lichide, cum sunt ceaiurile și compoturile. Prepară-i supe strecurate sau pasate, sucuri din fructe proaspete și oferă-i lactate degresate și brânză de vaci. Îi poți găti budinci, piureuri din legume și fructe, ca să poată înghiți ușor.

Ce poate mânca după episoadele febrile

După ce și-a revenit cât de cât după febră, iar bubițele din guriță s-au mai rărit, cel mic poate trece dieta normală, potrivită vârstei lui și a simptomelor care însoțesc varicela. Pot apărea dureri de cap, dureri abdominale și în gât. Erupțiile pe piele seamănă inițial cu mușcăturile de insecte, care se transformă apoi în vezicule roșii, umplute cu lichid.

Printe alimentele care ajută sistemul imunitar să lupte eficient cu virusul se numără portocalele și alte citrice, bogate în vitamina C și antioxidanți. Ar fi ideal să-i dai copilului măcar un pahar cu suc proaspăt de portocale. Evită produsele din comerț, pentru a evita aditivii și adaosul de zahăr, care slăbește și mai tare sistemul imunitar.

Ceaiurile din plante sunt și ele mai mult decât binevenite în alimentația celui mic. Aromate și cu proprietăți benefice organsimului sunt preparatele din scorțișoară, busuioc și mușețel. Alte produse care întăresc imunitatea, ca să lupte și să elimine virusul din corp, sunt morcovii, ouăle, tofu, nucile caju, ghimbirul, usturoiul, sfecla roșie și fructele de pădure intens colorate, cum sunt afinele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »