Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cât de important este sexul pentru sănătate

Autor: Cristina Popescu | 25 February, 16:15 | 2 comentarii

Avantajele sexului se extind dincolo de pereţii dormitorului şi vizează într-o mare măsură plăcerea, cât şi sănătatea ambilor parteneri.


Află, așadar, din rândurile de ma jos cât de importantă este activitatea sexuală pentru menţinerea sănătăţii!

Cât de important este sexul pentru sănătate - întărește sistemul imunitar

Cercetările au arătat că persoanele cu o viață sexuală activă au o imunitate cu mult mai ridicată împotriva virușilor și microbilor la care suntem expuși zi de zi. Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că studenții care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un nivel mai ridicat al anticorpilor comparativ cu studenții care făceau sex mai rar.

Cât de important este sexul pentru sănătate - scade tensiunea arterială

Există sute de studii efectuate care spun că există o legătură între sex și tensiunea arterială. Mai precis, unul dintre studiile de referință a arătat că actul sexual reduce în mod special tensiunea arterială sistolică.

Cât de important este sexul pentru sănătate - risc mai mic de infarct

O viață sexuală activă este benefică pentru sănătate - sexul crește ritmul cardiac într-un mod benefic pentru sănătate și ajută la echilibrarea nivelului de testosteron și estrogen, astfel că bolile de inimă și osteoporoza sunt ținute la distanță.

Cât de important este sexul pentru sănătate - îmbunătățește controlul vezicii urinare la femei

Actul sexual reprezintă un bun antrenament pentru mușchii pelvieni și evitarea incontinenței, boală ce afectează 30% dintre femei la un moment dat al vieții lor.

Cât de important este sexul pentru sănătate - alungă stresul

Stresul este un inhibitor ucigător atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Beneficiile sexului în eliminarea stresului şi pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, hormoni ai plăcerii secretaţi de creier. În cazul femeilor, absorbţia spermei funcţionează ca un antidepresiv natural şi ajută la eliminarea stresului.

Cât de important este sexul pentru sănătate - arde calorii

În timpul actului sexual se eliberează hormonul oxitocină, denumit şi „hormonul dragostei“ care, pe lângă proprietatea de a aduce starea de bine în corp, acţionează precum analgezicele. Astfel, când ai dureri de cap, spre exemplu, şi faci sex poţi scăpa de disconfort.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu, în cadrul căruia 48 de persoane au inhalat vapori de oxitocină. După ce au inhalat vaporii, cercetătorii i-au supus unui test de durere, le-au înţepat uşor degetele. Experimentul a arătat că oamenii nu au simţit durerea atât de intens. Potrivit răspunsurilor voluntarilor, intensitatea durerii scăzuse la aproape jumătate.

Cât de important este sexul pentru sănătate - arzi calorii

O jumătate de oră de sex te scapă de cel puţin 85 de calorii. Poate nu sună destul de încurajator, dar gândeşte-te că e un mod plăcut de a face mişcare. Astfel, sexul este o activitate care pune la treabă nu doar fizicul, ci şi psihicul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 25 February 2016, 17:05
Ce zici, vrei sa lucrezi de acasa si sa castigi bani?
Daca ai deja un job si doresti sa mai castigi ceva banuti, atunci ai nimerit unde trebuie.
Nu trebuie decat sa ne anunti ca vrei sa te alaturi marii noastre echipe.
Iti oferim sansa sa lucrezi in acest domeniu, chiar din confortul casei tale.
Nu vindem produse sau asigurari, nu facem prezentari de produse sau servicii.
Te invatam noi tot ce ai de facut.
Instruirea se face prin lectii in format PDF trimise prin email.
Dupa ce termini cursul,faci ce vrei fara nici un fel de obligatii.
Pentru a obtine mai multe informatii,trimte mail cu textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
Asteptam mesajul tau!
2 Postat de: Mihai | 16 June 2016, 23:03
Crezi ca marimea penisului conteaza ? lungimea sau grosimea ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga un comentariu »