Actualitate »

Cât de eficientă este de fapt dieta Paleo

Autor: Alina Corneanu | 22 February, 14:20 | 0 comentarii

Deși s-a considerat până acum că regimul de slăbit Paleo este ideal pentru a pierde în greutate și pentru a câștiga masă musculară, oamenii de știință contrazic acest lucru și spun că dieta nu este la fel de eficientă precum se crede.


Articole similare:

Mai exact, specialiștii de la Universitatea din Melbourne (Australia) susțin că dieta ajută la pierderea în greutate în cazul unor persoane, dar poate duce la apariția mai multor complicații privind starea de sănătate.

Rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că persoanele care țin timp de două luni acest regim de slăbit pierd în greutate, dar se pot alege cu alte afecțiuni.

Autorul studiului, profesorul Sof Andrikopoulos susține că această dietă, indiferent de forma ei, nu este recomandată cu atât mai mult persoanelor care au un exces mai mare de greutate, dar și un stil de viață sedentar.

Regimul Paleo nu este indicat nici persoanelor care sunt diagnosticate cu prediabet sau cu diabet, mai ales că presupune un consum mare alimente bogate în proteine și grăsimi, dar redus de carbohidrați.

„Rezultatele studiilor noastre realizate pe cobai au arătat că dieta Paleo poate duce după o perioadă de două luni la dezechilibrarea nivelului de insulină din organism. În plus, la unele persoane acest regim alimentar poate favoriza în primă fază pierderea în greutate, urmând apoi ca persoana să se îngrașe mult mai mult“, a afirmat profesorul Sof Andrikopoulos.

Regimul de slăbire Paleo presupune două componente importante: consumul alimentelor de origine animală, dar și a vegetalelor, în porții diferite În schimb, trebuie evitate cerealele, leguminoasele, dar și produsele lactate.   
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »