Stil de viata&dieta / Fitness »

Cât de bune sunt flotările?

Autor: Alina Corneanu | 23 January, 13:40 | 1 comentariu

Printre exercițiile fizice care ajută la pierderea în greutate, dar și la accelerarea metabolismului se numără flotările. Cum se efectuează corect, care sunt beneficiile acestora – îți răspundem în materialul de mai jos la toate aceste întrebări.


Flotările au un impact mare asupra mai multor grupe de muşchi, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care vor să îşi intensifice metabolismul, fie că sunt experimentate sau nu. Ceea ce le face potrivite este faptul că pot fi făcute în diferite feluri, pentru a spori efectele lor pozitive.

Cât de bune sunt flotările: cum se fac corect

Dintre toate tipurile de activități fizice, flotările sunt considerate ca fiind exerciții complete. Ele ajută la tonifierea abdomenului, a brațelor, dar și a mușchilor de la nivelul spatelui.

Deși nu sunt cele mai ușoare exerciții, flotările se numără printre cele mai indicate forme de mișcare care are grijă de postura ta. Când vine vorba de efectuarea lor, important este să depășești zona de confort (pragul când îți vine dificil să te ridici în brațe).

Pentru a realiza corect flotările este indicat să respecți câteva reguli: să-ți sprijini vârfurile picioarelor pe o suprafață care nu alunecă (podea, marginea unei scări, perete), să te sprijini bine pe palme, să menții o distanță între brațe care să-ți dea echilibrul de care ai nevoie.


Citește și:

 - 3 sporturi de iarnă, bune pentru sănătate

 - Cum te ajută sportul să-ți păstrezi memoria

 - Ce mănânci dacă faci sport


Important este ca posteriorul să nu fie mai ridicat decât restul corpului. Cobori brațele/corpul până aproape de podea, după care pui forță în brațe (corpul este încordat) pentru a te ridica.

Dacă nu reușești să faci flotările în acest fel, poți apela la un truc ce aduce aceleași beneficii: te așezi în genunchi, ridici vârful picioarelor mai sus și aplici forță în brațe pentru a realiza flotarea.

Cât de bune sunt flotările: care sunt beneficiile acestora

Efectuate corect, flotările aduc o serie de beneficii sănătății, dar și aspectului fizic. Ajută la atenuarea durerilor de spate, a migrenelor, dar scad și riscul de accidentări în timpul exercițiilor fizice.

Când vine vorba de musculatură, flotările ajută la dezvoltarea celei din zona pieptului, a tricepsului, a abdomenului, dar și a părții de jos a spatelui.

Realizate pe o perioadă mai lungă de timp, flotările aduc beneficii coloanei vertebrale, prin întărirea mușchilor din această zonă. Un alt aspect la fel de important este că nu necesită costuri, spre deosebire de alte tipuri de activități fizice.     

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Romani, Se Poate Lucra De Acasa! | 25 January 2015, 20:39
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »