Sanatatea ta / Ce te doare »

Castravetele amar versus insulina vegetală

Autor: Liliana Ivan | 04 November, 13:33 | 4 comentarii

De curând, castravetele amar, o legumă consumată frecvent în China, în ţări din Asia şi din Africa se cultivă şi în ţara noastră.


Proprietăţile terapeutice ale acestei legume foarte amare au fost atestate de Departamentul Sănătăţii din Filipine, care a semnalat că fructul de Momordica charantia (castravetele amar) poate să reducă nivelul glucidelor din sânge.

Datorită proprietăţilor hipoglicemiante-antidiabetice, castravetele amar este folosit cu succes în tratamentul diabetului zaharat de gradul II. Cercetările au dovedit că o doză de 100 mg/Kg, administrată zilnic, este compatibilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi.

Mai mult, această sursă de insulină vegetală nu are nici contraindicaţii, nici reacţii adverse. Alte studii realizate în cadrul Universităţii Saint Louis din Statele Unite ale Americii au dovedit în urma experimentelor de laborator că extractul de castravete amar previne şi încetineşte evoluţia cancerului de sân şi creşte imunitatea persoanelor bolnave.

Se administrează sub formă de suc proaspăt (un pahar pe zi), de decoct sau de seminţe măcinate adăugate în mâncare. Planta poate fi cultivată şi pe balcon, iar seminţele se găsesc în magazinele Plafar.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Marinescu Mariana | 31 May 2012, 12:39
Doresc sa stiu mai multe pentru cultivarea in masa eu cultiv dar pe suprafata mai mica
2 Postat de: Marina | 07 October 2012, 14:08
Vand castravete amar si seminte dar si frunze si coarde de castravete pentru ceai doritorii pot scrie sau suna la tele:0726059100
3 Postat de: Cojocaru Gabriela | 07 March 2016, 11:50
Buna ziua!Daca am glicemia 129,anul trecut am avut 118 asi putea sa incerc sa scad cu extract momordica de la plafar?Am si colesterolul marit(304)?multumesc.
4 Postat de: Ion | 26 July 2016, 19:22
Buna ziua mă numesc ion as dorii mai multe informații despre cum găsesc si eu semințe de castravete amar .va multumesc .
Adauga un comentariu »