Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cartofii noi previn bolile de inimă și alungă indigestia

Autor: Alexandra Tudor | 18 April, 12:00 | 0 comentarii

Cartofii noi copți în coajă și sucul lor sunt cele mai bune alegeri pentru cei care suferă de afecțiuni cardiace, digestive sau care doresc să slăbească.


Îngrașă dacă nu-i prepari corect

Consumul cartofilor noi, copţi fără grăsimi, constituie o sursă de fibre care oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi, mai mult, furnizează foarte puţine calorii.

Cartofii noi sunt o bogată sursă de vitamina C, de vitamina B6, de potasiu, de magneziu şi de fibre, susţin specialiştii. Eziţi să mănânci cartofi pentru că ai auzit că îngraşă? Nu e cazul să-ţi faci griji. Cartofii îngraşă doar dacă nu ştii cum să-i prepari.

Cartofii noi copţi sunt gustoși şi sănătoși. Este important însă cu ce-i asociezi. Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine (fasole verde, ton), acest lucru va încetini digerarea cartofilor şi le va scădea indicele glicemic.

Sucul reduce hiperaciditatea și tratează indigestia

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi noi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.

Citește și: Ce boli tratezi cu suc de cartofi

Măștile cu cartofi noi hidratează pielea

Cartofii noi au efecte deosebite pentru problemele pielii. Măştile cu cartofi au numerose beneficii, pentru că hidratează şi luminează pielea. În plus, calmează împotriva arsurilor solare şi reduc ridurile şi liniile de expresie. Pentru a face o mască hidratantă, rade un cartof și amestecă-l cu zeama de la o jumătate de lămâie. După câteva minute, aplică amestecul pe piele și lasă-l să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »