Viata sexuala / Fertilitate »

Cariera, cauza de infertilitate non-medicală numărul 1! Ce recomandă medicii femeii moderne

Autor: A.C. | 16 October, 08:55 | 0 comentarii

Din ce în ce mai multe femei au ajuns să se axeaze mai degrabă pe carieră decât pe familie, lucru care se poate vedea și în studiile pentru evidența populației.


Specialiștii avertizează faptul că vârsta la care persoanele de sex feminin aleg să devină mame este din ce în ce mai înaintată ceea ce face ca femeia să poată rămână însărcinată pe cale normală destul de greu.

După 30 de ani începe un declin ușor al fertilității, ovulele îmbătrânesc și fertilizează mai greu, după 35 lucrurile devin din ce în ce mai dificile, iar după 40 de ani fertilitatea unei femei scade abrupt.

”Cele mai multe dintre pacientele care îmi trec pragul cabinetului au peste 35 de ani. în momentul de față, cariera este cauza de infertilitate non-medicală numărul 1 în rândul femeilor. Și este bine să se știe că, după 35 de ani, o sarcină pe cale naturală se poate obține din ce în ce mai greu. Fertilitatea femeii depinde foarte mult de vârstă, de aceea ar fi bine ca la 30 de ani femeile să aibă deja un copil.

Cariera și postura de mama nu se exclud, se pot face la fel de bine amândouă. Dar să ajungi la 35-40 de ani și să constați că nu mai poți avea copii e un lucru trist și, uneori, ireversibil”, spune Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, conform Mediafax.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »