Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Care sunt semnele care anunță încărunțirea părului

Autor: Raluca Cocris | 14 February, 11:07 | 0 comentarii

Firele albe de păr apar ca urmare a înaintării în vârstă, însă, în unele cazuri, încărunțirea părului trădează cauze medicale serioase. Învață câteva dintre semnele care anunță încărunțirea părului și nu le mai ignora!


Dacă ai observat primele fire albe de păr, nu te panica și, mai ales, nu le smulge! Îndepărtându-le, nu scapi de problemă sau, mai bine zis, nu amâni îmbătrânirea. Iată câteva cauze de apariție a acestor fire albe de păr! Dacă mergi pe firul cauză-efect, poți preveni și chiar întârzia albirea podoabei capilare.

Încărunțirea poate fi influentață de moștenirea genetică. Persoanele ale căror părinți au încărunțit devreme pot observa fire albe de păr înainte de a împlini 30 de ani! Totuși, acest efect se poate produce sau nu, diferă de la caz la caz și depinde și de alți factori.

Cu alte cuvinte, chiar dacă ai risc genetic să încărunțești, nu este obligatoriu să îți apară fire albe de păr înainte de 30 de ani. Iată ce alte motive pot fi de vină pentru decolorarea firelor de păr:

Atenție la sănătatea inimii!

Dacă părul ți-a încărunțit înainte de vreme și nu ai rude cu păr alb, ia in calcul un control medical. Apariția firelor albe poate fi un semnal de alarmă că sănătatea inimii este vulnerabilă. Un cardiolog îți poate infirma suspiciunea sau îți poate indica un tratament adecvat.

Evită să îți colorezi des părul

Îți vopsești părul des? Te poți confrunta cu o acumulare peste măsură de peroxid la nivelul firelor de păr. Acesta are ca efect decolorarea firelor. În caz că nu știai, în structura firului există o cantitate mică de peroxid de hidrogen. Când nivelul de substanță crește, părul se albește rapid.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »