Sanatatea ta / Ce te doare »

Care sunt primele semne ale cancerului

Autor: Alexandra Tudor | 13 June, 16:45 | 0 comentarii

În timp ce unele simptome specifice cancerului sunt considerate neplăceri banale, altele sunt deranjante şi pot afecta viaţa de zi cu zi. Important este să depistezi din timp primele semne ale cancerului şi să mergi cât mai rapid la medic.


Slăbeşti mult într-un timp scurt 

 
În cazul în care observi cum se topesc kilogramele, deși nu ai făcut modificări în alimentație, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afectează apetitul și capacitatea organismului de a elimina ,,deșeurile''.
 

Febră care persistă

 
Infecțiile frecvente reprezintă simptome ale leucemiei, care arată că sângele începe să producă cantități anormale de globule albe, așa încât organismul nu mai poate lupta eficient împotriva infecțiilor. În plus, leucemia prezintă simptome similare răcelilor, cum ar fi febra persistentă.
 

Atenţie la migrene şi la durerile de spate

 
Deși durerile pot avea multiple cauze, durerile de cap care persistă pot fi un semn timpuriu al cancerului cerebral, în timp ce durerile de spate pot semnala cancer ovarian sau rectal.
 

Tuse care nu mai trece

 
Mai multe tipuri de cancer, între care leucemia și cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistentă sau bronșita. În cazul în care tusea nu cedează și este însoțită și de durere în piept, consultă de urgență un medic specialist.
 

Eşti mai mereu obosit

 
Dacă te simți mereu obosit, însă această stare nu trece orice ai face și oricât te-ai odihni, cel mai bine este să consulți un medic. Stările de oboseală pot avea mai multe cauze, iar cel mai bine este să le identifici.
 

Ganglionii limfatici s-au inflamat

 
Modificarea ganglionilor limfatici indică schimări ale sistemului limfatic, inclusiv un posibil simptom al cancerului. Apariția ganglionilor în zona axilei poate indica adesea un cancer de sân, în timp ce nodulii din zona gâtului pot fi semne ale leucemiei.

Disconfort la nivelul sânilor

 
În zilele precedente dar și în timpul menstruației, durerile resimțite la nivelul sânilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili în această perioadă. De asemenea, senzația de mâncărime este și ea firească. Totuși, dacă aceste simptome persistă după menstruație, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales dacă pe pielea din jurul sânilor apar pete albăstrui sau celulită.
 
Medicii susțin că pacientele diagnosticate cu cancer de sân au simțit dureri în partea superioară a spatelui, între omoplați, înainte ca alte simptome specifice să se manifeste. Este foarte important de știut că anumite tumori canceroase se dezvoltă adesea în adâncul țesutului mamar, astfel că pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.

Faci des vânătăi 

 
Acest simptom poate indica o activitate anormală a celulelor roșii din sânge, adică unul dintre simptomele leucemiei. Apariția vânătăilor în locuri ciudate (pe degete, pe palme) sau petele roșii pe față sau gât sunt semne care nu trebuie ignorate.
 

Sângerare rectală? Nu amâna vizita la medic!

 
Unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de colon este prezența sângelui în scaun. Adresează-te de urgență medicului dacă observi această problemă. Totodată, constipația, diareea frecventă și sângele în urină sunt alte posibile simptome ale prezenței cancerului, mai ales când urinarea este dureroasă.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »