Viata sexuala / Sex&dragoste »

Care sunt cele mai des întâlnite greșeli care se fac în relație

Autor: R.C. | 18 March, 11:09 | 0 comentarii

Ți-ai găsit jumătatea și ești aproape sigur că toate drumurile duc în cea mai bună direcție. Cu toate acestea, se întâmplă ca deznodământul nefericit să fie mai aproape decât crezi. De ce se ajunge în această situație, când lucrurile par să funcționeze de minune? Este vorba despre câteva greșeli care se fac în relația de cuplu, care pot duce la despărțire.


În cele mai multe cazuri, despărțirile nu sunt temporare, ci definitive. Pentru supraviețuirea relației, evită să le mai faci, conștient sau inconștient.

Te concentrezi prea mult asupra viitorului relației

Ți se spune că ai o vârstă și că este timpul să-ți găsești un partener pregătit să-și întemeieze o familie, să își asume o mulțime de responsabilități etc. La început, privești sceptic și nici nu-ți dai seama când ajungi să fii de acord că “este timpul”. Așa că pui la cale o strategie și pregătești întrebări inteligente prin care să afli dacă el, cel de lângă tine, este gata să facă pasul cel mare.

De cele mai multe ori femeile sfârsesc prin a pune întrebări directe și fără drept de apel – “Crezi că relația noastră o să meargă?”, “Crezi că ne vom căsători?”, “Tu îți dorești copii?”. La ultima, reprezentantele sexului frumos dau sah-mat partenerilor, înainte de începerea jocului. Dacă practici și tu asemenea jocuri, încetează să proiectezi în mintea ta un partener ideal și ireal în persoana iubitului tău. Riști să nu-l mai apreciezi pentru ceea ce este și cum este cu tine. Când îți mai vin astfel de idei trage puternic aer în piept, de câteva ori, calmează-te și încearcă să te bucuri de prezent. Ai timp mai târziu să-ți faci griji pentru viitor.

Îți place să riști

La începutul relației ți-ai asumat rolul de inabordabil și îți plăcea să fii greu de cucerit. Nu ești singur. O mulțime de femei și bărbați joacă acest rol. Statisticile arată că suntem atrași mai puternic de o persoană care, inițial, respinge. E în natura lucrurilor să ne simțim provocați și să vânăm până capturăm prada.

Acest joc este într-o oarecare măsură agreat de ambele părți. Al doilea joc cel mai jucat într-o relație are la bază gelozia. După un timp de conviețuire, unii aleg gelozia ca să trezească interesul amorțit al partenerului. Este o strategie greșită și riscantă, punând în alertă persoana iubită, care nu va mai avea încredere deplină în relație.

Utilizarea sexului ca metoda de șantaj

La începutul relației sexul poate fi decisiv pentru creșterea numărului de întâlniri. Într-o relație sănătoasă, sexul nu ar trebui folosit în scopul de a obține ceva sau de a schimba vieți. În aceeași ordine de idei, sexul de împăcare n-are legatură cu modul prin care poți “lega” un bărbat sau o femeie de tine.

Te încrezi în sfaturile celorlalți

Familia, prietenii, colegii, toată lumea care te cunoaște și îți știe cât de cât povestea ajunge într-un fel sau altul să-ți dea sfaturi. Ține cont că ei nu au citit fiecare filă din romanul vostru și nu au cum să ofere un sfat valabil, mai ales în cazul certurilor în cuplu. Pur și simplu evită să urmezi indicațiile prietenilor când simți că acestea nu au cum să ducă la un final fericit.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »