Familia ta / Bebe »

Care sunt avantajele și dezavantajele nașterii acasă

Autor: Marina Ionescu | 21 April, 13:10 | 1 comentariu

Pe timpuri, femeile nășteau acasă și erau ajutate de moașă. Acum există o serie de posibilități și poți să alegi: la spital de stat sau privat, acasă sau în apă.


Nașterea la spital se face în funcție de ce-ți recomandă medicul și ce alegi și tu, astfel că există: nașterea naturală în poziție ginecologică sau poziție verticală, prin cezariană și cea în apă, într-o piscină specială. La spital ai parte de o sală de nașteri unde mediul este steril, există acolo aparatura necesară și medicul neonatolog.

Pe toată perioada sarcinii trebuie să fii sub supravegherea unui obtetrician, să ai toate analizele și ecografiile pentru a știi clar că nu au apăut anumite probleme de sănătate care să dăuneze fătului. Unii medici nu sunt de acord ca o gravidă să nască acasă. Din 2005 există la Facultatea de Medicină Carol Davila – o secție numită Facultatea de Moașe și asistență medicală.

Acasă te simți mai relaxată

Primul avantaj al aducerii pe nume a pruncului tău este că vei naște în intimitatea căminului tău, nu pe un pat „rece“ de spital. Vei avea un sentiment de confort și te vei siguranță alături de familie. Dacă nu ai probleme de sănătate care te pot afecta pe tine și pe bebeluș și dacă sarcina a ajuns la termen poți alege să naști acasă cu ajutorul unei moașe experimentate, instruită să acorde primul ajutor ție și micuțului, dacă este cazul, până când veți fi preluați de un echipaj de salvare.

Nimeni nu te va grăbi, brusca iar procesul nașterii va fi mai relaxat. Unele moașe te ajută să naști cu perineul intact. Poți scăpa de sentimentul de frică pentru că crezi că pot apărea complicații odată ajunsă la spital, lucru care te și stresează,  îți dă un sentiment de nesiguranță de ce va fi și că ești printre străini într-un moment delicat și ajungi poate să te inhibi.

Poți alege cine din familie va participa la actul nașterii, iar banii pe care îi vei da moașe sunt mai puțini. Bebelușul va rămâne lângă tine după naștere astfel că vei scăpa de teama încurcării copiilor la spital. Dacă vei fi în mediul tău este posibil ca riscul unei infecții să fie mai mic decât în mediul intraspitalicesc unde se perindă foarte mulți oameni.

Ține cont că dacă ai probleme de sănătate, spre exemplu, ești insulino-dependentă, ori ai afecțiuni ale sistemului cardiovascular, presiune arterială, anterior ai născut prin cezariană sau ai avut operație la nivelul uterului sau există riscul de naștere prematură și multe altele, spitalul reprezintă cea mai sigură alegere pentru sănătatea ta și a bebelușului.

Moașa nu poate diminua durerile nașterii

Asigurarea medicală obișnuită nu acoperă nașterea la domiciliu. Trebuie să iei în calcul distanța față de maternitate,  dacă vor exista complicații care necesită o intervenție care nu se poate face decât la spital de către doctor, cum ar fi cezariana sau utilizarea forcepsului. Pe lângă faptul că vei simți din plin durerile, deoarece moașa nu va avea mijloacele necesare și nici competența de a-ți face anestezie epidurală, va trebui să prepari din timp următoarele lucruri: cearșafuri de plastic, prosoape și multe altele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 01:50


Super-oferta: oportunitate pe internet. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »