Viata sexuala / Sex&dragoste »

Care este vârsta ideală pentru căsătorie

Autor: Raisa Cristea | 10 January, 08:45 | 1 comentariu

Dacă te apropii de vârsta de 30 de ani şi nu eşti căsătorit, nu-ţi face griji. Potrivit ştiinţei, te apropii de vârsta ideală pentru a-ţi lega destinul de cineva.


Se pare că este benefic să nu te căsătoreşti înainte de 32 de ani. Cel puțin așa studiile. Nicholas Wolfinger, sociolog la Universitatea din Utah, a analizat datele referitoare la divorţurle şi căsătoriile din SUA, pe o anumită perioadă de timp.

„Nu este niciun mister de ce oamenii care se căsătoresc ca adolescenții se confruntă cu un risc ridicat de divorţ. Trebuie doar să îţi aminteşti de iubitul sau iubita din liceu”, explică el pentru Institutul pentru Studii de Familie, citat de aplus.com.

„Împreună cu euforia primei iubiri vin, de multe ori, sentimente de gelozie, insecuritate, presiune de la părinți sau prieteni, și îndoielile cu privire la viitor. Acum imaginează-ți că te căsătoreşti în aceleași condiții“, spune Nicholas.

Riscul de divorţ este mare la cei care se căsătoresc până la 23 de ani

Persoanele sub 23 de ani au un risc cu 23% mai mare de divorţ, spre deosebire de cei care fac pasul după această etapă a vieţii.

Statistic, căsnicia ta are cea mai mare șansă de durată, dacă te căsătorești la vârsta de 32. Nu mai devreme, nu mai târziu. Pentru că şi mai târziu de această vârstă există şanse cu 5% mai crecute de divorţ, pe măsură ce mai trece câte un an din viaţă.

Cei care aşteaptă până la treizeci de ani să se căsătorească pot fi genul de oameni care nu au fost dispuși să facă pasul cel mare, care au vrut să se cunoască mai bine. Poate că s-au simţit confortabil fiind singuri sau trăind alături de partener fără să semneze nişte acte.

În ceea ce priveşte motivele de divorţ dintr-un cuplu, acestea pot fi banii, infidelitatea partenerului, violenţa verbală şi fizică, dar şi relaţia tensionată cu socrii.

În ceea ce priveşte România, în anul 2015, una din patru căsătorii s-au destrămat, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 11 January 2017, 13:42
Oferta profitabila: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »