Sanatatea ta / Ce te doare »

Care este cauza durerii tale de cap în funcție de localizarea ei

Autor: Daniela Purcaru | 22 March, 14:10 | 0 comentarii

Locul în care simți durerea de cap îți dezvăluie și motivul pentru care suferi. Odată depistată cauza, vei lua măsuri pentru a o îndepărta pe aceasta și nu doar simptomul.


Anxietatea

Atunci când durerea îți cuprinde fruntea și nu te lasă nici dacă bei îndeajuns de multă apă, nu deshidratarea este vinovată pentru această neplăcere, ci anxietatea. Grijile și neliniștea fac durerea mai intensă decât ai crede.

Tulburările digestive

În cazul în care te dor fruntea, tâmplele și zona ochilor, iar această durere este însoțită de o alta situată în regiunea stomacului, abdomenului inferior sau a rinichilor este posibil să fie de vină un consum mare de alcool sau o tulburare digestivă. Aditivii din unele alimente, sensibilitatea la anumite produse îți pot crea asemenea neplăceri.

Migrena

Durerea intensă pe o parte a capului care apare frecvent în aceeași zonă indică o migrenă. Acestei dureri i se alătură uneori și senzația de greață, vărsăturile, tulburările de vedere sau de auz.

Citește și: Ce poți face să previi durerile de cap

Sinuzita

Inflamarea mucoasei sinusurilor poate să se manifeste printr-o durere cronică, sâcâitoare care se întinde în jurul ochilor sau și în zona nasului și a frunții, adesea între sprâncene.

Stresul prelungit

Durerea care pornește de la ceafă și se ridică pe ceafă până în creștet are o cauză pe care o poți elimina într-un timp mai scurt: stresul. Odată știut motivul pentru care ai acest disconfort, este important să scurtezi cât mai mult posibil perioadele în care ești supus stresului.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »