Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Când şi cum aplici loţiunea de protecţie solară

Autor: Alexandra Tudor | 27 June, 13:00 | 0 comentarii

Din trusa de vară, dar şi din cea de vacanţă nu trebuie să lipsească loţiunea de protecţie solară. Îţi spunem în rândurile de mai jos când şi cum este bine să o foloseşti!


Articole similare:

Foloseşte zilnic crema

 
Când nu ești în vacanță preferi să nu folosești loțiune de protecție solară deloc. Crema aceasta este utilă, însă, în zilele toride de vară atât când ești în concediu la mare, cât și când ai multe drumuri de făcut prin soare.
 
Pielea poate avea de suferit chiar și când te plimbi, în drum spre serviciu sau spre casă. De aceea, obiceiul de a aplica o cremă cu factor de protecție solară în fiecare dimineață îți poate salva pielea la propriu.
 

Cum este bine să o aplici 

 
Cantitatea de loțiune de protecție solară folosită contează și ea, pentru că în funcție de ea te poți orienta dacă ai acoperit întreaga suprafață a corpului sau dacă mai este nevoie.
 
Ai nevoie de circa două pahare de shoturi de loțiune pentru corp și de o cantitate cât o alună pentru ten. Este important s-o aplici cu 20-30 de minute înainte de ieși din casă și s-o întinzi în strat uniform. Dacă transpiri abundent, este nevoie s-o folosești din nou dacă vrei să te protejezi de razele ultraviolete.
 

Alege o loțiune de protecție potrivită

 
Când alegi o cremă care să-ți asigure protecție solară, nu doar factorul de protecție este important, ci și să verifici dacă te apără de radiațiile ultravioletelor A (UVA) și a celor produse de ultravioletele B (UVB).
 
Pentru utilizare zilnică, este de ajuns să folosești o loțiune cu factor 15 dacă știi că nu ai pielea sensibilă, iar dacă știi că pielea suferă după o expunere relative scurtă de timp la soare, optează pentru o cremă cu factor 30.
 

Nu toate hainele îți protejează pielea

 
Știi bine că la plajă, de pildă, soarele îți bronzează pielea chiar dacă stai sub umbrelă. Nici hainele nu te protejează foarte bine de radiațiile solare, numai dacă porți unele cu filtru UV de protecție solară.
 
O bluză sau un tricou îți apără pielea la fel de mult ca loțiunea cu cel mai mic factor de protecție solară. Evită ieșirile la orele prânzului, când e caniculă și folosește cremă de protecție chiar dacă porți haine care acoperă pielea.
 

Atenție la termenul de valabilitate!

 
Cauți loțiunea de protecție solară doar când îți faci bagajele pentru concediul la mare? Verifică atunci și data de expirare! În general, acest gen de cremă poate fi folosită timp de un an sau doi de la deschidere.
 
Atenție! Dacă o păstrezi într-un spațiu expus umezelii, căldurii, soarelui, termenul de valabilitate se scurtează vertiginos.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »