Actualitate »

Campanie pentru pacienții care suferă de cancer

Autor: Alina Corneanu | 08 September, 15:15 | 0 comentarii

Asociația „Dăruiește Viață” împreună cu unul dintre centrele oncologice din țară au lansat astăzi campania „Dăruim speranță bolnavilor de cancer”, prin care sunt oferite lunar gratuit cinci planuri complete de tratament prin radioterapie IMRT-VMAT.


Astfel, pacienții oncologici au șansa de a beneficia de una dintre cele mai performante metode de tratament din lume, unică în România. Campania socială se desfășoară în perioada 8 septembrie 2014 – 31 martie 2015 și se adresează persoanelor cu vârsta peste 18 ani, care suferă de afecțiuni oncologice diagnosticate recent și au recomandare de tratament prin radioterapie. Cele cinci planuri de tratament se pot realiza în cadrul Centrul Amethyst – Radiotherapy din București. Regulamentul și formularul de înscriere sunt disponibile pe www.amethyst-radiotherapy.ro și pe www.daruiesteviata.ro.

Selecția cazurilor va fi realizată de către o Comisie Oncologică prezidată de Prof. Dr. Christian Chiricuța, director medical al centrului oncologic, din care vor fac parte experți radioterapeuți și oncologi, membri atât ai Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală, cât și a celei europene și americane: Dr. Radu-Emanuel Ion-Berceanu – medic specialist Oncologie Medicală, Dr. Iuliana-Ramona Giurgiu – medic primar Radioterapie, Dr. Ion Barbu - medic primar Radiotepie, Dr. Gabriel Ricu și Dr. Roxana Mustață – medici specialisti radioterapie.

Planul de tratament de care vor beneficia pacienții include: consultul medical inițial și intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament în comisia oncologică, efectuarea CT-ului de planning, conturarea organelor de risc și volumul tumoral, stabilirea obiectivelor și a restricțiilor de doză, efectuarea calculului dozimetric și verificarea dozimetrică, ședințele de iradiere, asigurarea și controlul calității.

„Peste 70% din cazurile de cancer necesită tratament prin radioterapie, pe lângă chimioterapie și chirurgie. Și pacienții oncologi din România au nevoie de acest tratament care le poate salva viața, fapt confirmat și de cei peste 2.000 de pacienți tratati până acum în clinica noastră din Otopeni. Prin campania <<Dăruim speranță bolnavilor de cancer>> vrem să ne continuăm misiunea începută, aceea de a facilita accesul pacienților la un tratament la standarde occidentale, atât prin tehnologie medicală de vârf IMRT- VMAT, cât și prin echipa de medici oncologi și radioterapeuți cu o pregătire excepțională”, a explicat Ema Diea, Chief Executive Officer la Centrul Amethyst – Radiotherapy România.
 

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »