Actualitate »

Campanie în școli pentru o dantură sănătoasă

Autor: Cristina Mitrea | 21 March, 11:38 | 0 comentarii

200 000 de elevi din România învață și anul acesta să aibă grijă de dinții lor, printr-un program interactiv și adaptat vârstei.


Articole similare:

Programul Școlar Colgate, prin care elevii vor primi lecții pentru o igienă orală corespunzătoare, se desfășoară anul acesta în două ediții. Prima dintre ele va avea loc în perioada 24 martie - 14 iunie, în județele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Olt, Sălaj, Vaslui și în sectorul 3 din București. Această campanie se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Copiii vor viziona filmul „Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”, din care vor afla ce reguli trebuie urmate pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos. La final, celor mici li se vor oferi produse pentru igiena dentară, iar părinții vor primi un pliant cu îndrumări și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic.

De site-ul https://programscolarcolgate.ro/ părinții pot descărca materiale educaționale pentru copii și le pot citi poveștile despre vizita la stomatolog și importanța păstrării sănătății dinților.

Programul a găzduit și o competiție internațională de desene, unul dintre câștigători fiind Iulia Manole, o fetiță în vârstă de 8 ani, elavă la Școala gimnazială nr. 6 din Hunedoara. Ea a primit bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures, în valoare de 250 de dolari, iar clasa ei a primit o bursă de 500 de dolari.

Statisticile de la Organizația Mondială a Sănătății arată că aproximativ 3,5 miliarde de persoane din întreaga lume suferă de probleme dentare. Dintre români, doar 26% merg la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Mai mult decât atât, în medie, românii își schimbă periuța de dinți mai rar de o dată pe an.

Reguli pentru un zâmbet sănătos:

  • Periați dinții de cel puțin 2 ori pe zi.
  • Schimbați periuța la fiecare 3 luni.
  • Folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi, înainte de periaj.
  • Limitați numărul gustărilor zilnice.
  • Mergeți la un consult stomatologic de 2 ori pe an, chiar dacă nu aveți probleme.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »