Sanatatea ta / Tratamente »

Burgerii și hot dog-ul cresc riscul de cancer la sân

Autor: A.C. | 03 October, 15:40 | 0 comentarii

Burgerii pot crește riscul unei femei de a suferi de cancer de sân, sugerează un nou studiu de la Harvard. Carnea procesată a fost mult timp asociată cu alte tipuri de cancer cum ar fi cel al pancreasului, prostatei și intestinelor, dar acest studiu este primul care arată o legătură cu tumorile care se dezvoltă la sân.


Femeile care au consumat carnea procesată au avut cu 9% mai multe șanse să dezvolte boala, potrivit unei analize a datelor din 28 de studii anterioare. Nu a fost descoperit niciun risc crescut pentru cei care au mâncat carne roșie neprocesată, cum ar fi carnea de vită, mielul, carnea de porc, carnea de vită, capră și oaie.

Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului recomandă eliminarea totală a cărnii roșii, însă NHS spune că cei care nu pot încerca să rămână la o limită de 70g pe zi (echivalentul a jumătate de burger sau mezeluri). Cantitatea de carne procesată în dieta americană a scăzut în ultimii ani, dar milioane de oameni încă mai depășesc limita propusă de 70g.

Această nouă cercetare efectuată de Harvard oferă un alt motiv pentru care femeile să păstreze această cantitate: ar putea avea un impact asupra riscului lor de cancer.

Riscul crescut este unul modest, de doar nouă procente, dar cercetătorii spun că orice creștere este semnificativă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »