Sanatatea ta / Ce te doare »

Bolile se citesc pe piele

Autor: A.R. | 23 October, 08:20 | 7 comentarii

Aspectul anumitor părţi ale corpului sunt indicii preţioase privind starea ta de sănătate. Iar specialiştii susţin că poţi depista din timp unele afecţiuni dacă, din când în când, acorzi câteva minute pentru a-ţi studia cu atenţie corpul.


Medicii de la Spitalul „Rozal Free” din Londra au reuşit recent să diagnosticheze un caz de cancer ovarian la o femeie de 74 de ani, după ce au constatat că aceasta avea pielea palmelor subţiată. Cu 4 luni înainte de consult, aceasta a observat că avea doar câteva porţiuni mai aspre în palme, dar, în general, era sănătoasă şi nu prezenta alte simptome. Este doar unul dintre cazurile care demonstrează că există o serie întreagă de semnale ale corpului pe care nu trebuie să le ignori.

Diabet, dacă ai pete la subraţ

Atunci când la subraţ apar pete aspre, închise la culoare, poate fi vorba de diabet. Experţii spun că excesul de insulină din sistemul circulator poate duce la o accelerare a procesului de multiplicare a celulelor, ceea ce determină acumulări de ţesut şi melanină. Aceasta face ca pielea să aibă un aspect îngroşat şi pigmentat. În acest caz, se recomandă măsurarea nivelului de glicemie din sânge.

Colesterolul apare pe pleoape, pe genunchi şi pe coate

Micile umflături, cu textură moale şi de culoare albă, ce apar în zona pleoapelor, genunchilor şi coatelor, sunt de fapt depozite de colesterol. Se pare însă că aceste semne apar atunci când nivelul de colesterol din sânge este foarte ridicat, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Buricul poate indica infertilitate

Părul aspru, des şi închis la culoare care creşte în jurul buricului poate fi asociat cu sindromul ovarelor polichistice (SOPC). Una din zece femei suferă de acest sindrom, boala fiind o altă cauză a infertilităţii şi a afecţiunilor cardiovasculare. Dacă apar astfel de simptome, un consult ginecologic este absolut necesar.

Unghiile, un indiciu pentru cancer

Dacă apar linii negre, maronii sau gălbui la baza unghiilor este un semn de deteriorare a celulelor, posibil cauzată de melanom, cea mai severă formă de cancer de piele. În 95% din cazuri acestă boală poate fi vindecată dacă este diagnosticată şi tratată în fază incipientă.

Punctele albe de la nivelul unghiilor, atunci când au forma unor benzi orizontale însoţite de stări de oboseală, pot fi indicii ale unor afecţiuni renale. Se pare că aceste pete sunt un semnal că rinichii nu mai au abilitatea de a filtra corect proteinele din urină şi că organismul pierde aceste substanţe mai repede decât reuşeşte să le asimileze. Este indicat să faci un test de urină.

Ai cearcăne? Posibil semn că eşti alergic

Cearcănele persistente pot apărea în urma unei alergii. Dacă organismul a luat contact cu un alergen, acesta eliberează histamine, substanţe care îngreunează circulaţia sanguină şi determină apariţia cearcănelor. Un test alergologic poate depista ce alergen declanşează simptomele. De asemenea, este bine să ştii că petele galbene de pe globul ocular pot fi semnul unor afecţiuni hepatice şi sunt necesare investigaţii medicale imediate.

Palme oranj, semn de hipotiroidie

Activitarea redusă a glandei tiroide, hipotitoridia, duce adesea la o acumulare de betacaroten în sânge, ceea ce provoacă o colorartură galben-oranj a pielii din palme. De asemenea, ţine cont de faptul că pielea persoanelor cu hipotiroidie este uscată şi rece, uneori având şi o tentă palidă. Şi în această situaţie este indicat un consult medical urgent deoarece, netratată, afecţiunea duce la complicaţii precum obezitate şi boli cardiovasculare.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Felicia | 23 October 2014, 13:12
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Catalin | 14 June 2015, 09:30
Caut colaboratori in toata tara pentru extindere afacere online.
Cerinte:
- calculator cu conexiune la internet
- cunostinte minime PC
- adresa de email
- inclinatie spre studiu si invatare
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Mai multe informatii solicitati la adresa de email: [email protected]
Program part-time sau full-time (la alegere)
Participare la proiecte nationale sau internationale (in functie de abilitatile dovedite)
Nu este necesara experienta.
Se ofera instruire gratuita.
Plata garantata prin contract de colaborare legal.
Veti trece mai intai prin etapa de instruire apoi daca doriti, veti incepe sa lucrati. Mentionez ca selectez doar persoane foarte serioase.
( in asteptarea informatiilor, verificati si folderul SPAM / Bulk )
Ofer si solicit seriozitate !!!
3 Postat de: Mihaela Oprean | 23 August 2015, 10:09
Proiect nou in Romania!
Cautam colaboratori,dezvoltatori pentru publicare anunturi.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
- Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante
si actualizate zilnic.
--Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-consecventa este cheia succesului !
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita sub forma unor lectii prin mail.
Program part-time.
-detalii la adresa : [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate! EXCLUS DETALII PRIN FACEBOOK SAU MESS

4 Postat de: Ion | 13 November 2015, 17:17

Acum! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Vrem sa colaboram numai cu oameni extrem de seriosi, doritori sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o activitate lejera si interesanta, in timpul liber sau full-time. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
5 Postat de: Ion | 27 November 2015, 17:39

Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »