Viata sexuala / Sex&dragoste »

Bolile ruşinoase se tratează în cuplu

04 June, 09:20 | 8 comentarii

Oricare dintre noi poate lua de la partener o boală cu transmitere sexuală. Deşi tratamentul vizează ambii parteneri, discuţiile legate de acest subiect sunt adeseori jenante, iar lipsa lor pune în pericol fertilitatea şi perturbă viaţa intimă a cuplului.


Riscul de îmbolnăvire este cu atât mai mare cu cât unele afecţiuni nu prezintă simptome clare, iar infecţia contractată poate rămâne în corp toată viaţa. Un astfel de exemplu este herpesul.

Studiile arată că 20% din persoanele care au herpes prezintă simptome, dar nu ştiu că sunt purtătoare ale virusului. În schimb, deşi 60% din cei care au herpes prezintă simptome, nu sunt conştienţi de boală, deoarece acestea sunt minore şi sunt confundate cu semnele unei infecţii urinare.

Veziculele, semnele cele mai comune

În caz de herpes genital, principalul simptom care ar trebui să te trimită la medic este apariţia unor mici leziuni dureroase, pline de lichid, la nivelul organelor sexuale, cunoscute sub numele de vezicule.

În cazul infectării, pot apărea şi febră, dureri de cap şi stare de oboseală. Dacă aceste semne pot lipsi, veziculele apar cu regularitate. În primul an de la infectare, leziunile pot apărea de patru-cinci ori.

Frecvenţa acestor episoade variază însă de la o persoană la alta. Unele pot avea două episoade de herpes de-a lungul vieţii, în timp ce altele pot prezenta mai multe manifestări pe perioada unui an. În cazul unui puseu, veziculele dispar în şapte-zece zile. Este bine de ştiut că riscul de îmbolnăvire este extrem de mare când apar aceste vezicule, chiar dacă nu există penetrare.

De aceea, specialiştii te sfătuiesc ca, în situaţia în care apare un puseu, să eviţi contactul sexual. De asemenea, nu atinge leziunile şi nu uita să te speli pe mâini de fiecare dată când mergi la toaletă. Regulile de igienă trebuie completate cu tratamentul medicamentos, care se administrează pe cale orală. Este vorba despre antivirale, gen aciclovir, care pot diminua riscul de recidivă cu până la 90%.


Mai poţi citi şi:

 - Impotenţa se tratează în cuplu

 - ,,Răceala" în cuplu duce la infidelitate

 -  FIV, şansa cuplurilor care nu por avea copii


Chlamydia duce la infertilitate

Infecţia cu bacteria Chlamydia Trachomatis este o altă boală cu transmitere sexuală, destul de răspândită, dar „tăcută“, deoarece prezintă simptome doar în jumătate din cazuri. Atunci când totuşi există semne, ele constau în secreţii şi sângerari vaginale anormale, dureri în zona abdomenului şi senzaţie de usturime în timpul urinării, în cazul femeilor.

În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, infecţia cu Chlamydia Trachomatis cauzează secreţii genitale şi dureri sau usturime în timpul urinării. Indiferent de sex însă, netratată, infecţia este o cauză de infertilitate. Chlamidioza se tratează cu antibiotice timp de aproximativ zece zile, tratamentul trebuind urmat de ambii parteneri. Pe perioada tratamentului, contactele sexuale trebuie evitate.

Gonoreea dă dureri în timpul contactului sexual

Gonoreea, infecţie produsă de bacteria numită Neisseria Gonorrheae sau gonococ, este adesea întâlnită atunci când este diagnosticată infecţia cu Chlamydia. În cazul femeilor, se manifestă prin secreţii vaginale purulente, însoţite de mâncărimi şi de dureri în partea de jos a abdomenului şi sângerări anormale.

Uneori, actul sexual devine dureros. La bărbaţi, gonoreea provoacă durere sau senzaţie de usturime în timpul urinării şi secreţii genitale purulente. Ca şi în cazul chlamydiozei, tratamentul antibiotic trebuie urmat şi de partener.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Bani In Plus | 23 November 2011, 12:09
Buna! Mi-am tot cautat un job pe internet si cred ca am gasit cea mai simpla si banoasa metoda. Tot ce trebuie sa faci e sa trimiti cateva e-mailuri pe zi si poti castiga lejer 100 de euro pe saptamana, lucrand doar 2-3 ore pe zi. Cauti un job la domiciliu sau pur si simplu vrei sa iti suplimentezi veniturile? Iti ofer un job pe care poti sa il practici de la calculatorul tau, de acasa, fara prea mare efort. Nu ai nevoie decat de un calculator conectat la Internet si un minim de cunostinte legate de accesarea site-urilor on-line. Pentru informatii suplimentare, trimite un e-mail cu subiectul "INFO" pe adresa [email protected] , si nu ai ce pierde.Bafta!!!
2 Postat de: Miha | 10 November 2014, 14:49
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Silvia | 10 November 2014, 14:57
Cele mai noi locuri de munca! 
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Dana | 04 June 2015, 09:49
Ori de câte ori descoperiţi realizări măreţe, descoperiţi şi o persoană care ştie clar ce vrea să facă şi care este dispusă să facă orice e necesar, oricât de mult ar dura, pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Stefan | 04 June 2015, 13:35
Un altfel de serviciu. Un mod comod si fara stres.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi.Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.Vei fi indrumat pas cu pas.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi cei care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pornirea instruirii se face prin trimiterea textului "INFO" la adresa de email:
[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »