Viata sexuala / Boli venerice »

Boli ginecologice fără simptome

Autor: Ramona Liță | 28 June, 14:00 | 1 comentariu

Problemele vaginale, chiar dacă nu transmit semnale, pot exista într-o formă tacită în corpul tău. Pentru a le preveni, mergi periodic la medicul specialist.


Deși nu întotdeaua transmit simptome evidente, afecțiunile ginecologice tacite  pot evolua spre patologii importante, un bun exemplu fiind rana pe col care poate conduce la apariția cancerului de col uterin. Pentru a preveni problemele ulterioare este indicat consultul medicului de specialitate în mod constant și mai ales analiza secrețiilor și testul Babes- Papanicolau.

Simptomele bolilor vaginale

În cazul în care te confrunți cu modificări ale secrețiilor vaginale, modificări ce țin de culoare, textură sau miros, este indicat să folosești un protej slip pentru a putea observa mai bine „evoluția” secrețiilor vaginale, sau au apărut usturimi la duș în zona intimă ( simptom care apare atunci când vulva este iritată), jena resimțită atât în timpul cât și după actul sexual, atunci prezintă-te la un consult de specialitate.

Durerile pelviene își pot avea cauza într-o infecție  vaginală total atipică, uneori existând și riscul unor tulburări menstruale sau probleme genitale transmise pe cale sexuală.

Candidoza vaginală

Această afecțiuni apare datorită multiplicării în mod anormal a unei ciuperci ce se regăsește în flora vaginală. Cunoscută sub denumirea de Candida Albicans, aceasta nu prezintă simptome de multe ori deși devine activă. În cazurile în care își face simțită prezența o poți observa prin intermediul secrețiilor vaginale ce devin din ce în ce mai consistente și de culoare galbenă.

Chiar dacă în cele mai multe cazuri este depinstată în urma analizei secreției vaginale, această afecțiune reprezintă o problemă destul de comună în rândul femeilor ce adesea se poate manifesta înclusiv la bărbați. Se remarcă prin apariția anumitor bubițe roșiatice la nivelul penisului, bubițe ce pot secreta un lichid gălbui ce ulterior se sparg și se descuamează.

Vaginita cu Gardnerella vaginalis

Una dintre afecțiunile asimptomatice la început, se remarcă tot cu ajutorul secrețiilor ce devin în timp mai cremoase și mai consistente prezentând un miros fetid. De cele mai multe ori ușoara jenă după actul sexual este simptomul care trimite la medic majoritatea femeilor. Dacă te confrunți cu senzații de jenă atât în timpul cât și după terminarea actului sexual, nu ezita să mergi al medicul specialist. Chiar dacă senzația de jenă nu este constantă, problema încă există și trebuie tratată atât de tine cât și de partener.

Chlamydia

O altă problemă vaginală asimptomatică este vaginita cu Chlamidya. Aceasta debutează adesea cu o boală inflamatorie pelviană sau poate fi motivul pentru care nu reușești să devii părinte.Este important ca de fiecare dată când îți schimbi partenerul să parcurgi testele medicale pentru a exclude posibilitatea unei îmbolnăviri. În general vaginitele apar în momentul în care are loc un schimb de parteneri, mai ales după o relație de lungă durată.

Află cât de periculoasă este gonoreea AICI

Gonoree sau sculament

Ei bine, această afecțiune infecto-contagioasă este produsă de un virus gonococ, în cele mai multe cazuri nu este simptomatică, deși te poți confrunta cu secreții vaginale abundente. Dacă faci parte din categoria de femei care genetic se confruntă cu secreții abundente atunci va fi cam greu să depistezi această afecțiune.

Diagnosticul de gonoree fiind acceptat în urma unor analize pe baza secrețiilor vaginale. Din păcate această afecțiune conduce încet dar sigur la probleme grave de sănătate precum infertilitatea sau tulburări cardiace.

Nu evita consultul ginecologic și nici metodele contraceptive, sănătatea ta este mai presus de toate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 02:19

Oferta noua: bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »