Sanatatea ta / Ce te doare »

Boli din cauza cărora slăbești

Autor: Cristina Popescu | 20 August, 14:55 | 6 comentarii

Pierderea inexplicabilă în greutate, indiferent de momentul din viață în care are loc, poate fi semnul unor probleme medicale. Îți spunem care sunt bolile care cauzează slăbirea!


Scăderea în greutate este un simptom comun al mai multor afecțiuni și numai un medic poate evalua totalitatea manifestărilor care să ducă la un diagnostic exact. De obicei, pierderea în greutate este asociată cu afecțiuni ale sistemul digestiv.

Greutatea corporală depinde de mai mulți factori: aportul de calorii, starea generală de sănătate, vârsta, asimilarea nutrienților, etc. Dacă ați ajuns la vârsta a doua, greutatea ar trebui să rămână relativ constantă de la an la an.

Totuși, dacă pierdeți în mod neașteptat mai mult de 5 kg, adică 5% din masa corporală sau dacă scăderea în greutate este continuă, atunci există un risc foarte ridicat ca această situație să fie provocată de o patologie. Iată bolile care provoacă pierderea în greutate!

Boli care cauzează slăbirea: depresiile

Depresiile şi alte tulburări psihice scad pofta de mâncare şi duc, în general, la o scădere semnificativă în greutate, într-un interval scurt de timp. Acelaşi efect îl au asupra organismului oboseala cronică şi stresul, care influenţează nivelul leptinei, hormonul ce controlează apetitul.

Boli care cauzează slăbirea: diabetul zaharat

Diabetul provoacă scăderea bruscă a greutății, în special la tineri. Slăbirea anormală este însoțită de setea accentuată și de creșterea cantității de urină. Astfel, prin urină se pierde o cantitate mare de zahăr, aproximativ o jumătate de kilogram (echivalentul a 2.000 kcal).

Boli care cauzează slăbirea: hipertiroidism

Hipertiroidismul poate avea drept consecință pierderea accelerată în greutate. Boala se caracterizează prin hiperactivitatea funcției glandei tiroide și secreția excesivă de hormoni tiroidieni.

Astfel, metabolismul este accelerat, ceea ce conduce la scăderea în greutate. Alte simptome ale afecțiunii sunt oboseala, tulburări de somn, nervozitate, iritabilitate.

Boli care cauzează slăbirea: cancer

Cancerul este o altă afecțiune care provoacă scăderea rapidă și inexplicabilă în greutate. Toate tipurile de cancer, dar în special cel gastrointestinal, leucemia şi limfomul.

Slăbirea bruscă nu înseamnă însă neapărat cancer. Totuși, indicat ar fi să se consulte un medic specialist.

Boli care cauzează slăbirea: afecțiunile intestinale inflamatorii

Boala intestinală inflamatorie este caracterizată prin inflamația cronică a intestinului. Afecțiunea poate fi controlată, dar nu vindecată și, deseori, duce la pierderea în greutate. Alte simptome ale bolii sunt: stările de greață, vărsăturile, diareea, durerile abdominale.

Boli care cauzează slăbirea: tuberculoza

O altă cauză a slăbirii bruşte poate fi şi tuberculoza. În general, ea are şi alte simptome asociate, greu de ignorat, cum sunt tusea cronică, astenia, slăbiciunea fizică şi transpiraţiile nocturne.

Boli care cauzează slăbirea: infecția cu HIV

Pacienții infectați cu virusul imunodeficienței umane (HIV) pierd considerabil în greutate. Aceasta este adesea percepută ca aflându-se în relație cu o manifestare a unei gripe, însoțită de febră, un nivel scăzut de energie și dureri în tot corpul. Pe măsură ce boala avansează, pierderea în greutate se accelerează.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihail30 | 19 February 2015, 19:28
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mirela | 19 February 2015, 21:28
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Mirela | 19 February 2015, 21:28
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Cristina | 10 June 2015, 21:35

Ori de câte ori descoperiţi realizări măreţe, descoperiţi şi o persoană care ştie clar ce vrea să facă şi care este dispusă să facă orice e necesar, oricât de mult ar dura, pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Elena | 21 August 2015, 01:17
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »