Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Beneficiile pe care le are ceapa! Trebuie să o consumi mai des!

Autor: A.C. | 04 February, 11:05 | 0 comentarii

Este momentul perfect în care poți să cumperi și să mănânci ceapă verde. Are beneficii foarte mari pentru sănătate. 


Ajută în cazurile de răceală și tensiune, iar ceapa atât verde cât și cea roșie sunt un puternic anti-inflamator și lupta cu stresul și oboseală. În plus, ambele au efecte benefice în următoarele cazuri.

Inflamații ale gâtului

Amestecă ceapă verde mărunțită cu ghimbir ras și sare, pune într-un tifon și încălzește totul. Apoi înfășoară totul într-un alt tifon și pune pe locurile dureroase: gât, cap sau spate. 

Dacă tusea nu îți mai dă pace, tot ceapa te poate ajuta și anume trebuie să cureți o ceapă de mărime medie, să o înjumătățești și să pui peste ea zahăr și să o lasi în jur de 20 de minute până când începe să își lase zeama.

Consumă apoi zeama respectivă și vei vedea cum tusea va dispărea ca prin minune. Este bine de precizat faptul că atunci când ești răcit și apelezi la tratamente naturiste este indicat să nu fumezi și să nu consumi alcool.

Picioare umflate

Pune ceapă verde la fiert timp de câteva minute, apoi adaugă într-un blender. Pune pastă obținută într-un tifon, pe picioare. 

Nas înfundat

Pune ceapă într-un storcător și aplică sucul obținut pe un tifon. Așează-l pe nas sau în zona sinusurilor.

Reduce febra

Dacă simți că aerul din casă este plin de microbi sau particule de praf, strănuți din ce în mai des, atunci taie o ceapă rondele și lasă-le prin cameră. Vei observa cum doar după câteva minute pe suprafața lor se va acumula toate impuritățile din aer.

În caz de febră, aplică felii de ceapă proaspăt tăiată pe tălpile unse în prealabil cu ulei de cocos și apoi fixează-le cu folie de aluminiu și ulterior cu ciorapi. Lasă-le așa peste noapte, și nu doar că vei scăpa de febră, dar vei reuși să elimini și o cantitate bună de toxine din organism.

Alungă starea de greață

Încă din cele mai vechi timpuri legumele și fructele au fost folosite pentru a hrăni organismul și ulterior pentru a trata o serie de afecțiuni. Senzația de vomă este una dintre neplăcerile cu acre cel puțin o dată în viață te-ai confruntat.

Astfel că, data viitoare va fi bine să ai la îndemână o ceapă și vei scăpa de această neplăcere.

Cum te ajută ceapa să scapi de senzația de vomă? Foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să cureți două cepe și să le treci prin storcător. Apoi fă un ceai de mentă și după ce s-a răcit consumă 2 lingurițe de ceai de ceapă apoi după 2-3 minute consumă 2 guri de ceai de mentă și repetă procedura până când senzația a dispărut complet.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »