Familia ta / Sarcina »

Beneficiile ananasului în sarcină

Autor: Cristina Popescu | 02 April, 12:05 | 0 comentarii

O alimentație sănătoasă și corect planificată este esențială în timpul sarcinii pentru a-ți asigura ție și copilului toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase.


În ceea ce privește consumul de ananas în timpul sarcinii, există o mulțime de mituri care spun că fructul mâncat în această perioadă ar duce la nașterea prematură.

Așadar, fructul de ananas conține o substanță numită bromelină, despre care se spune că poate înmuia (elasticiza) colul uterin și, astfel, provoca o naștere prematură.

Totuși, această informație este doar un mit, deoarece femeia ar trebui să consume între șapte și zece fructe întregi de ananas, ceea ce i-ar produce diaree, în primul rând, și elasticizarea colului uterin, în cele din urmă.

În plus, cea mai mare cantitate de bromelină este concentrată în coada fructului de ananas care, bineînțeles, nu se consumă.

Într-adevăr, consumul moderat de ananas în timpul sarcinii este benefic pentru mamă  - nu mai mult de o cană de fruct pe zi -  întrucât înlătură constipația, dar și pentru cel mic, deoarece fructul este extrem de bogat în antioxidanți și Vitamina C.

În cele ce urmează, îți vom prezenta pe larg beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: o explozie de vitamine

Fructul de ananas este bogat în fibre, fitonutrienți, pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminan C, B5, B6, B1, antioxidanți și betacaroten.

De exemplu, două felii de ananas, nu mai groase de un deget, îți aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C, protejând astfel sistemul imunitar.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: înlătura constipația

Ananasul este bogat în fibre, fiind util în eliminarea constipației și în menținerea unei bune digestii.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: atenuează stările de greață

Datorită conținutului de vitamina B6, câteva cubulețe de ananas contribuie la atenuarea stărilor de greață resimțite de femeile însărcinate în special dimineața.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: sănătatea sistemului osos

Datorită conținutului de mangan, consumul de ananas ajută la menținerea și întărirea sistemului osos.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: efect revigorant și antidepresiv

Întrucât femeile însărcinate se confruntă cu schimbări bruște de dispoziție - excese de furie, stări incontrolabile de plâns sau frici inexplicabile - consumul de ananas este benefic, întrucât are efect antidepresiv.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »