Sanatatea ta / Ce te doare »

Băuturi pentru calmarea rapidă a durerilor

Autor: Cristina Popescu | 04 June, 12:45 | 1 comentariu

Atunci când ne confruntăm cu dureri, obișnuim de cele mai multe ori să recurgem la clasicele analgezice pentru calmarea diferitelor dureri. Totuși, specialiștii susțin că analgezicele administrate în mod constant pot avea efecte secundare pe termen lung.


Nu întâmplător, există câteva alternative naturiste, care ajută la ameliorarea durerilor și îmbunătățesc starea generală de sănătate, fără efecte negative asupra organismului.

Iată, așadar, câteva băuturi delicioase care previn diferite afecțiuni și calmează durerile!

Sucul de afine

Această băutură naturală este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, adică un adevărat aliat al sănătății noastre. De asemenea, afinele conțin antociani, substanțe care previn inflamațiile și stresul oxidativ.

Sucul de afine protejează împotriva tuturor tipurilor de inflamații și dureri.

Cum se prepară? Se adaugă într-un blender o jumătate de ceșcuță de afine și 200 ml de apă și se mixează bine până la omogenizare. În funcție de preferințe, poți adăuga o linguriță de miere și câteva picături de suc de lămâie pentru a multiplica efectele băuturii.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în flavonoizi și compuși antiinflamatorii, care ajută la prevenirea mai multor boli.

Numeroase studii efectuate au stabilit că ceaiul verde are capacitatea de a diminua inflamațiile din organism, el fiind un remediu recomandat în cazul persoanelor care suferă de artrită reumatoidă.

Sucul de cireșe

Această băutură acționează ca un agent pentru reducerea inflamațiilor, cum ar fi proteina C reactivă, de exemplu. În plus, sucul de cireșe topește grăsimea abdominală și ajută la prevenirea afecțiunilor inimii.

Cireșele conțin și ele antociani, substanțe cu un efect antiinflamator puternic, capabile să reducă durerile articulare provocate de boli, cum ar fi artrita.

Kefirul

În primul rand, pentru prevenirea problemelor cu articulațiile avem nevoie de produse lactate. Din această categorie fac parte laptele dulce, lactatele acide (iaurt, sana, kefir etc.) și brânzeturile. Lactatele sunt bogate în calciu și vitamina D, fosfor și magneziu, asigurând formarea și întreținerea unui os sănătos, ceea ce menajează și facilitează funcționarea articulațiilor în timp.

Fiind bogate în grăsimi saturate și colesterol, este recomandat consumul de lactate semidegresate sau total degresate, în special în cazul adulților.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Liviu | 07 June 2015, 15:55
Cea mai noua oportunitate! Pot sa-ti arat ca ai toate motivele sa incepi cu incredere colaborarea cu noi! Acum chiar poti sa castigi bani, garantat si dovedit, asa cum vei vedea si in filmul extrem de clar. Instantaneu te vei convinge ca acest video prezinta ceea ce cautai de mult timp. Totul este extraordinar de serios si, cand te hotarasti sa castigi bani, cere-mi mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]
Adauga un comentariu »