Stil de viata&dieta / Diete »

Băuturi interzise în cura de slăbire

Autor: Cristina Popescu | 11 March, 15:00 | 1 comentariu

Schimbarea alimentației reprezintă un prim pas în cazul persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. De multe ori însă, există ceva care ne scapă mereu și, anume, ce băuturi consumăm în timpul dietei.


Mai mult, există persoane care își controlează atent alimentația în timpul curelor de slăbire, dar care neglijează complet capitolul lichide.

Astfel, pe lângă o hidratare intensă a organismului, consumul corect de lichide ne poate ajuta să ardem mai multe calorii prin accelerarea metabolismului și să ne îmbunătățim digestia. Iată, așadar, o listă cu băuturile care îți pun silueta în pericol sau pe care ar trebui să consumi mai rar pe perioada dietei!

Băuturi interzise în cura de slăbire: cele carbogazoase

Băuturile carbogazoase se află în fruntea listei atunci când vine vorba de băuturi interzise în timpul curei de slăbire, fiind și cele mai mari surse de calorii.

În plus, sucurile acidulate, fie ele din așa-zise ,,fructe'', nu au nici un beneficiu nutrițional, dimpotrivă conțin calorii, zahăr și alte chimicale pe care, din păcate, corpul le stochează.

Băuturi interzise în cura de slăbire: cele energizante

Ca și sucurile acidulate, băuturile enrgizante sunt adevărate bombe calorice și trebuie excluse complet din alimentație. Astfel, în caz că faceți sport și simțiți nevoia să vă energizați și să vă hidratați, mizați întotdeauna pe apă în care puteți adăunga câteva felii de lămâie, de lime sau de castravete.

Băuturi interzise în cura de slăbire: alcoolul

Băuturile alcoolice tari și dulci îngrașă din cauza conținutului ridicat de glucide care se metabolizează rapid și se depun ca rezervă în urma stimulării secreției de insulină.

Unii specialiști sunt de părere că alcoolul poate fi consumat  în timpul dietelor dacă acesta este combinat corect. De exemplu, dacă vă doriți vodcă sau tequila, înlocuiți apa tonică, plină de calorii, cu suc natural din fructe.

Totodată, vinul conține cele mai puține calorii dintre toate băuturile alcoolice. Mai precis, un pahar conține 90 de calorii.

Băuturi interzise în cura de slăbire: sucurile de fructe

Combinațiile de fructe sub forma sucului cu pulpă, consumat la micul dejun, nu sunt recomandate în timpul curelor de slăbire, susțin nutriționiștii americani.

De exemplu, orice suc care conține și banane este bogat în calorii, iar dacă optezi pentru produsele de la restaurant în detrimentul celor obținute de tine în casă, îndulcitorii, cremele și frișca acestor băuturi pot dăuna dietei tale.

În schimb, sucul obținut din pulpa de roșii este alegerea mai multor persoane pentru cura de slăbire. El este bogat în nutrimenți și conține fibre, care controlează și diminuează apetitul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Burdy | 11 March 2015, 20:14
Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »