Remedii naturiste / Terapii complementare »

Băi-tratament pentru fertilitate. Pot crește șansele să concepi un copil

Autor: R.C. | 07 March, 09:59 | 0 comentarii

Conceperea unui copil pare treabă simplă, dar în unele cazuri sunt necesare cu mult mai multe decât dragostea dintre un bărbat și o femeie. Statisticile arată că unu din șase cupluri este afectat de infertilitate. Din fericire, pe lângă alternative cum este FIV, există și soluții adjuvante, de exemplu, băi care stimulează fertilitatea.


Problema infertilității este reală și se intensifică de la an la an, iar motivele instalării afecțiunii par să fie, în 40% din cazuri, de natură feminină. Stresul, dietele drastice și, nu în ultimul rând, sechelele unor boli cu transmitere sexuală pot reduce foarte mult șansele să concepi un copil. Uneori, pot ajuta ședințele de acupunctură, masajele sau băile recomandate pentru fertilitate.

Beneficiile băilor-tratament

Ingredientele care se adaugă în apă ajută nu doar pe cele care vor să aibă copii, ci și pe cele care vor să-și detoxifieze corpul într-un altfel de mod. Ierburile și substanțele cu efect tonic reduc nivelul de stres din organism și relaxează. Căldura apei este și ea un adjuvant în concepere, pregătind corpul pentru o viitoare sarcină.

De fapt, este o idee excelentă să faci o baie caldă înainte de actul sexual, pentru că îți relaxează mușchii și eliberează anxietatea din corp. În plus, prin transpirație scapi și de toxine. În timpul tratamentelor cu băi este bine să consumi multă apă, ca să se intensifice procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Mișcarea înainte de baie este indicată

În timpul efortului fizic, corpul începe să transpire, proces benefic pentru detoxifiere. Dacă vrei să obții maximum de beneficii de pe urma băilor cu efect detox, este important să incluzi un program de mișcare în tratament. Îți vei îmbunătăți sănătatea, iar nivelul de endorfine, cunoscute ca hormonii fericirii, va crește.

Sarea amară, ingredientul-minune

Sarea amară nu trebuie să lipsească din baia care stimulează fertilitatea. Această sare reduce stresul, ajută la recuperarea mușchilor de după efort, calmează nervii și reglează nivelul enzimelor aflate în deficit. Adăugând sare amară în baie beneficiezi de o absorbție mai bună a nutrienților din dieta zilnică și poți scăpa de migrene. Odată ce sarea intră în contact cu apa, se descompune în magneziu și sulfat, minerale care ajung în piele. Se recomandă două cești cu sare în apa de baie și e de preferat să nu fie apă fierbinte în cadă.

Pentru ca efectul băii-tratament să fie mai mare, adaugă în apă și câteva picături de ulei esențial de lavandă. Acesta te va ajuta să te relaxezi și mai mult și îți îmbunătățește starea de spirit. O ceșcuță de bicarbonat de sodiu este, de asemenea, importantă în baia-tratament. Acesta poate neutraliza efectul chimicalelor cu care a fost tratată apa, care pot interfera cu propretățile benefice ale celorlalte ingrediente terapeutice pentru organism.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »