Stil de viata&dieta / Nutritie »

Avantajele unei diete bogate în caise

Autor: Alexandra Tudor | 19 July, 14:10 | 1 comentariu

Îți dau energie, te hidratează și-ți alungă oboseala. Este vorba despre caise, fructele de care e bine să profiți în această perioadă în care ai ocazia să le mănânci în stare crudă, nu conservate. Descoperă care sunt afecțiunile în care sunt chiar recomandate!


O caisă medie ca mărime îți aduce până la 8% din necesarul zilnic de fibre alimentare. În plus, caisele scad nivelul colesterolului „rău“ şi previn bolile cardiovasculare, cancerul de colon şi de stomac.

Te privează de probleme de vedere

Vitamina A, pe care corpul o preia din caise, ajută la îmbunătăţirea vederii, prin contribuţia la refacerea pigmenţilor sensibili la lumină. Aşadar, se poate spune că o cură de caise îți ajută ochii.

Reduc arsurile digestive

Dacă suferi de hiperaciditate, alege pentru gustări caise şi piersici! Reduc hiperaciditatea şi previn demineralizarea organismului. Chiar dacă unele sunt acrișoare sau acide, sărurile minerale din ele reglează secreţia sucurilor digestive, secreţia biliară şi contribuie la eliminarea acidului uric din organism.

Îți aduc un plus de fier și de calciu

Un consum zilnic de caise, mai ales în anotimpul cald, reduce semnificativ riscul de leşin, provocat de deshidratare, hipocalcemie sau anemie. Conţinutul relativ bogat în calciu, fier şi apă este doar unul dintre secretele prevenirii leşinului din aceste cauze.

Alungă stresul și nervozitatea

Prin conţinutul lor, caisele pot reface echilibrul dintre sodiu şi potasiu. 100 g caise furnizează 320 mg potasiu. Datorită potasiului, aceste fructe contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos.

Mențin senzația de sațietate

Caisele calmează rapid foamea şi conţin puţine calorii. De aceea sunt indicate în curele de slăbire: 100 g de caise îți aduc numai 28 de calorii. Pentru a profita la maximum de benficiile caiselor, alege să le mănânci crude.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Laura | 21 July 2016, 14:41
100% GRATIS pe internet in intreaga lume! 100% detinut si controlat de tine! Primesti 5 actiuni gratuite pe stoc la inscriere intr-o companie unde castigi dolari (in curand) mai multe miliarde! Plus 5 unitati gratuite de partajare a profitului! In plus, poti castiga mai multi bani, actiuni pe stoc, bonusuri, concursuri, locuri de munca si multe altele! Toate GRATIS 100%! TOTDEAUNA – garantat! Inscrie-te aici: http://bit.ly/296MoQl
Adauga un comentariu »