Actualitate »

Auriculoterapia, o soluție antifumat

Autor: Daniela Purcaru | 05 July, 14:55 | 1 comentariu

O terapie izvorâtă din acupunctură, auriculoterapia a devenit o variantă prin care aproximativ 200 de români s-au lăsat de fumat în ultimul an.


Terapie răspândită de peste 60 de ani în Europa și SUA, auriculoterapia a început să fie practicată de circa un an în România.

Este sigură, noninvazivă și utilă nu doar împotriva fumatului, ci și pentru cei care vor să slăbească, să reducă stresul.

Potrivit Institutului pentru Auriculoterapie din SUA, tehnica poate să depisteze peste 200 de boli, cum ar fi problemele organelor interne, problemele ginecologice, ale organelor senzoriale, precum şi maladiile psihice.

Auriculoterapia consideră că întregul corp este reprezentat, în mod simetric, pe pavilioanele urechilor şi că toate organele şi ţesuturile corespund unui punct al urechii. Astfel, există 200 de puncte pe fiecare ureche.

Citește și: Cum afectează viciul fumatului viața sexuală-VIDEO

Un tratament nedureros

George Țăranu, auriculoterapeut și specialist în combaterea adicțiilor prin medicină alternativă, descrie procedura prin care circa 200 de români au reușit să scape de viciul fumatului ca fiind una de scurtă durată și complet nedureroasă.

„Terapia are loc în doar 15 minute. Prin implusuri electrice la nivelul urechii, nevoia de nicotină este înlocuită cu o cantitate de serotonină suficientă pentru următoarea lună. Adică suficient cât să nu mai simți nevoia să fumezi. Evident că mai departe, pe acest drum, totul ține de voința fiecăruia, dar noi suntem alături de pacienți atât înaintea cât și după efectuarea terapiei”, explică George Țăranu.           

Te-ar mai putea interesa: Fumezi? Uite la ce riscuri îi expui pe copii!

Testimoniale

„Fumam foarte mult înainte și, după procedura prin auriculoterapie din 14 octombrie 2016, am renunțat la fumat. Mă simt extraordinar!” (Gheorghe Nețoiu, om de afaceri)

„După 25 de ani de fumat, după numeroase încercări de renunțare, am reușit. Mă așteptam să-mi fie greu. Mă așteptam ca după perioada de 21 de zile să revină pofta de fumat. A rămas doar gândul, dar acesta se poate stăpâni. N-a existat sevraj, n-am avut stări de irascibilitate. A fost nevoie doar de puțină atenție, dar chiar a meritat. Cafeaua are alt gust, parfumul miroase altfel, iar faptul că a mai fost răpus un demon, este minunat.” (Celina, inginer)

„Sunt un exemplu. Cine mă cunoaște poate să spună că fumam în jur de 4 pachete pe zi. La ora actuală am o lună de zile de când sunt nefumator.” (Eugen Lungu)

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 06 July 2017, 04:52
Va oferim lucru la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:
[email protected] com
Adauga un comentariu »