Medicii raspund / Sarcina si copii »

«Au voie gravidele să stea la plajă?»

08 July, 14:20 | 1 comentariu

„Sunt însărcinată în trei luni şi vrem să mergem la mare în această vară. Am voie să stau la plajă şi să folosesc creme cu factor de protecţie solară?”

Cristina G., Orăştie


Dr. Ciprian Pop Began

Asistent universitar obstetrică-ginecologie, Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”, Bucureşti

Nu este interzis să mergeţi la mare pe perioada sarcinii, însă expunerea la soare trebuie făcută cu mare prudenţă. Datorită creşterii în principal a secreţiei progesteronice, culoarea tegumentelor suferă anumite modificări, în special în anumite zone.

De exemplu, la nivelul feţei apare o hiperpigmentaţie specifică sarcinii – cloasma gravidică – care dispare după naştere, însă o expunere accentuată la razele ultraviolete poate duce la permanentizarea acestor hiperpigmentări.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 12 July 2015, 09:08
Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:rodyca[email protected]
Adauga un comentariu »