Remedii naturiste / Problemele tale »

Așa tratezi rapid înțepăturile de insecte!

Autor: Alexandra Tudor | 01 June, 11:00 | 0 comentarii

Pentru inflamația, mâncărimile și durerea cauzate de înțepăturile de insecte pot fi  folosite tratamente naturiste simplu de aplicat.


Scapă de mâncărimi cu bicarbonat

Tot pentru alunga mâncărimile, amestecă părți egale de bicarbonat și apă. Pasta obținută, aplic-o pe zona cu probleme și las-o să acționeze 5-10 minute.

Este nevoie să repeți procedura de 3-4 ori pe zi, până când dispare nu doar mâncărimea, ci și durerea. Bicarbonatul de sodiu neutralizează efectele veninului și scade intensitatea durerii.

Calmează durerea cu gheață

O soluție rapidă este să aplici pe locul înțepăturii un cub de gheață învelit în câteva straturi de tifon și nu direct pe piele. În farmacii găsești și o compresă termică reutilizabilă pe care o poți pune la congelator câteva minute pentru a o pune apoi 15 minute pe zona cu probleme pe care o va răcori și calma.

Previi umflarea cu ulei vegetal și turmeric

Poate știai că turmericul are proprietăți antiinflamatoare. Iată de ce este un remedii în caz de înțepături de insecte. Este și un bun antiseptic.

Combate durerea, previne umflarea și înroșirea pielii. Peste o lingură de pulbere de turmeric pune ulei de măsline cât să obții o pastă. Masează locul cu probleme și așteaptă o oră până să speli zona. Reaplică de câteva ori pe zi, pentru a obține rezultatele dorite.

Dezinfectezi cu apă salină

Sarea este unul dintre remediile folosite din vechime împotriva veninului de păianjen. Soluția salină în special dezinfectează și este mai eficientă în această situație decât apa și săpunul.

Diluează jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă fiartă. După răcire, îmbibă o compresă sterilă în acest amestec. Fie o pui peste locul dureros și o menții 20-30 de minute, fie tamponezi ușor din când în când, pentru a scăpa de mâncărimi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »