Sanatatea ta / Ce te doare »

Așa scapi rapid de sensibilitatea dentară!

Autor: Ramona Liță | 18 December, 18:00 | 0 comentarii

Când și cele mai simple plăceri, cum ar fi servitul cafelei dimineața, a prăjiturii preferate sau chiar a unei cești de ceai îți provoacă durere la nivelul danturii este recomandat să nu mai aștepți nicio secundă și să mergi la un consult stomatologic.


Sensibilitaea dentară se poate trata și astfel te vei putea bucura de o viață normală și liniștită.

Una dintre problemele dentare tot mai frecvente, din cauza căreia poți avea parte de un disconfort ce se poate manifesta printr-o prezență acută, scurtă de durere la contactul cu diferite substanțe sau temperaturi.

Cauza fiind de cele mai multe ori subțierea smalțului dentar sau pierderea acestuia, astfel încât dentina este expusă acțiunilor factorilor externi.

Nu amâna vizita la stomatolog

Pentru o dantură frumoasă, sănătoasă este necesar să mergi de 2 ori pe an la un consult stomatologic. În felul acesta vei trata din timp problemele apărute.

Un zâmbet sănătos începe de la obiceiurile tale zilnice și se conturează în cabinetul stomatologic.

Ai grijă la pasta de dinți

Dacă ai dantura sensibilă este indicat să folosești una special creată pentru dinții sensibili. Și asta deoarece anumite produse măresc sensibilitatea dentară, mai ales dacă folosești produse pentru albirea dinților acasă.

Iar pentru ca un produs bun să fie eficient trebuie să îi dai timp să acționeze. Deci nu te aștepta la rezultate din prima.

Află tot ce trebuie să știi despre bruxism AICI

Periază corect dantura

Imediat după fiecare masă este recomandat periajul dinților. Ai grijă să nu folosești o periuță foarte dură deoarece aceasta va contribui la tocirea smalțului dentar și la apariția sensibilității dentare chiar dacă încă nu te confrunți cu această problemă.

Poți să folosești atât ața dentară cât și apa de gură, în felul acesta vei avea grijă atât de igiena orală cât și de respirația ta.

Renunță la băuturile acidulate

Pe lângă faptul că au o cantitate mare de zaharuri deloc sănătoase pentru organismul tău, toate băuturile acidulate acționeazîă într-o manieră distructivă asupra smalțului. Dacă ne referim la vin și la cafea, acestea contribuie mai ales la colorarea danturii, aspect deloc plăcut ulterior.

Consumă-le cu moderație dacă chiar nu le poți elimina din viața ta, însă nu uita de periaj după consumarea lor

Bruxismul sau scrâșnitul dinților

Una dintre afecțiunile cele mai periculoase pentru dantura ta este bruxismul. Aceasta presupune scâșnirea dinților mai ales în somn, este o acțiune involuntară care favorizează apariția sensibilității dentare și subțerea smalțului dentar datorită încleștării danturii.

Pentru a rezolva această problemă trebuie să mergi la medicul stomatolog care îți va face o gutieră pentru a trata această afecțiune.

Gutiera îți va proteja dantura de uzura și d etoate riscului ce le presupune această afecțiune.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »