Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Așa scapi de gazele la stomac

Autor: Claudia Georgevici | 05 June, 13:45 | 506 comentarii

Neplăcutele gaze la stomac pot deveni o problemă supărătoare şi stânjenitoare, însă nu şi dacă încerci remediile pe care ţi le propunem noi.


Dacă şi tu ai frecvent senzaţia că mai ai un pic şi explodezi, înseamnă că remediile noastre vin tocmai la fix. Apărute în cadrul digestiei, gazele la stomac sunt favorizate de mâncatul pe fugă, de vorbitul în timpul mesei, de anumite alimente (fasole, varză), dar şi de unele probleme de sănătate (constipaţie, colon iritabil).

Atunci când nu sunt eliminate, gazele duc la apariţia balonării, care poate da disconfort şi durere abdominală. Ca să nu ajungi acolo, îţi spunem noi ce remedii poţi încerca. În acest caz, fitoterapeuţii te sfătuiesc să foloseşti plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.

Coriandrul calmează spasmele

Contra gazelor intestinale, îţi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.

Din fenicul, prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale. Tot sub formă de infuzie, poţi consuma măghiranul, din care ai nevoie de o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Poţi bea câte trei infuzii de măghiran pe zi.


Mai poți citi:

 - 5 alimente care te scapă imediat de balonare

 - Iată care sunt alimente care provoacă balonare!

 - Medicamente indicate în caz de balonare


Cărbunele, bun absorbant

Cărbunele medicinal are o mare putere de absorbţie, calitate care îl recomandă ca remediu eficient în eliminarea gazelor intestinale. Poţi lua câte două comprimate pe zi, la nevoie. Preventiv, înainte de a mânca alimente care balonează (mazăre, fasole, varză, linte), poţi lua o capsulă.

Atenţie! Nu lua cărbunele medicinal în combinaţie cu alte medicamente (le scade eficienţa), ci la o distanţă de cel puţin două ore.

Ghimbirul previne balonarea

Rădăcina acestei plante stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.

Poţi consuma planta atât în stare proaspătă (mesteci o jumătate de felie), cât şi sub formă de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute, trei căni pe zi), capsule (două pe zi) sau de tinctură (o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi).

Ce mai poţi încerca

Ia înainte de masă o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.

Bea dimineaţa şi seara apă cu argilă (o lingură de argilă la 300 ml de apă; se lasă de seara până dimineaţa).

Compresele abdominale cu bitter suedez.

Info: Contra balonării, este bună şi infuzia de lămâie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: irina irrrr | 08 September 2011, 16:51
Siropul Noni este extras prin metode naturale din fructele arbustului Noni, o planta medicinala cu o valoare inestimabila, care este folosita pentru vindecare de mai mult de 2000 de ani în Polinezia, China şi India. Mai multe detalii se gasesc pe vitamine-naturiste.com/61_Noni-sirop.htm
2 Postat de: | 09 September 2011, 21:25
gazele nu se formeaza in stomac, ci in colon
3 Postat de: Elena Durbeca | 30 October 2011, 11:44
Si colonul este la cap............
4 Postat de: Elena Durberbec A | 22 January 2012, 02:17
in cazul tau, DA!
5 Postat de: Dana | 06 February 2012, 00:03
Carbunele este un bun aDsorbant....nu absorbant.
Adauga un comentariu »