Familia ta / Copii »

Așa petreci timp de calitate cu copilul tău

Autor: Eta Budin | 14 August, 09:10 | 3 comentarii

În calitate de părinte, eşti prima persoană care trebuie să-i insufle copilului încrederea în sine și să-l pregătească pentru viitor. Poţi să-l faci să se simtă valorizat acordându-i zilnic cât mai mult din timpul tău, chit că e drămuit între serviciu şi problemele casnice.


Articole similare:

Cu toţii ne iubim copiii şi vrem să fim părinţi ca la carte. Faptul că îi îndrăgim ca lumina ochilor nu e suficient. Un părinte bun este acela care îşi ajută copilul să facă singur cele mai bune alegeri în viaţă.

Dragostea de părinte nu constă doar în vorbe şi gesturi de-alint. Trebuie să-ți petreci timp față-n față cu cel mic – timp de calitate, cum zic americanii, bine utilizat. Vei vedea că găsești „ferestre“ chiar și într-un orar extrem de ocupat.

Joacă-te zilnic

Părinții ocupați fac petreceri speciale pentru copilul lor la aniversarea zilei de naștere, de Crăciun, de Paşte şi, eventual, de 1 iunie, dar pierd din vedere felul în care relaționează cu cel mic în perioada dintre aceste evenimente.

Aşadar, joacă-te cu copilaşul tău zilnic, ascultă-l, vorbește-i. Vii târziu de la serviciu? Imposibil să nu găsești o jumătate de oră, înainte de culcare, pentru a-i citi povestea preferată sau a-l lăsa să-ți spună cum și-a petrecut ziua.

Adoptă mesele în familie

Mesele în familie sunt un excelent prilej de a intra într-un dialog relaxat cu copiii. Sunt recomandate mesele fără televizor, cu radio în surdină, cu telefoanele mobile închise.

Micul dejun, cina alături de cei dragi sau prânzurile de duminică sunt o ocazie pentru a schimba impresii. Micuții care iau, în mod regulat, mesele în familie au rezultate școlare mai bune, arată statisticile.

Masa în comun le oferă ocazia de a se exprima și de a schimba idei, ceea ce duce la dezvoltarea aptitudinilor de comunicare. Profită pentru a afla mai multe despre preocupările odorului tău și pentru a-i încuraja inițiativele.

Orice prilej e bun

Caută să-ți ții copilul aproape chiar și când ești ocupat. Orice prilej e bun: când pregătești masa, când repari mașina, când te duci la cumpărături. Copilul poate fi cooptat ușor în activitățile tale domestice: lasă-l să te ajute la gătit, dându-i sarcina, spre exemplu, de a spăla fructele și legumele.

Roagă-l să-ți dea uneltele necesare când meșterești ceva prin casă și explică-i pe îndelete ce faci. Îndeamnă-l să citească etichetele la cumpărături și să aleagă singur produsele care i se par cele mai sănătoase.

Sunt tot atâtea ocazii pentru puștiul tău de a afla ceva nou, de a pune întrebări – fără ca asta să te împiedice să-ți duci la capăt sarcinile gospodărești.

Exerciții în doi

Aminteşte-ţi de momentele când erai tu copil. Cât de fericit te simţeai când părinţii tăi intrau în joc cu tine şi ţi se părea că sunt coechipierii ideali. Chiar și clipele pe care le dedici activităților fizice pot fi făcute în familie.

Închide televizorul, suie-te pe bicicletă împreună cu micuțul tău și faceți un tur de parc împreună. Jucați-vă cu mingea sau plimbați împreună cățelul.

Organizați un concurs de badminton în fața blocului. Sau, pur și simplu, faceți lungi plimbări prin oraș, comentând toate lucrurile interesante pe care le vedeți. Toate acestea vă încarcă pe amândoi cu o energie nebănuită.

SFAT: În parc, în autobuz, în sala de așteptare la doctor, părinții stau mai mult cu ochii în telefonul mobil decât cu ochii pe copilul lor. Renunță să mai butonezi pentru orice fleac și dedică acest timp unei conversații reale sau doar amuzante cu odorul tău.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 09 January 2016, 09:19
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii.
Detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Alexandra | 12 January 2016, 19:17

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
3 Postat de: Mirela | 17 January 2016, 14:24
Faci bani de acasa! Internetul este o inventie minunata!
Pe internet gasesti acum acest curs online care te invata
pas cu pas, cu multe explicatii, cum faci bani de acasa!
Cursul este GRATUIT si te invata cu multe indicatii foarte
simple si clare cum faci bani de acasa! Vrei si tu cu
seriozitate sa inveti ceva nou si de viitor? Cere imediat
informatii mai multe la adresa de email: [email protected]


Adauga un comentariu »